hoofdsponsor
subsponsoren

AFSLUITEND TEAMUITJE O13-2

Omdat O13-2 op zaterdag 13 mei vrij was van competitieverplichtingen, werd besloten om deze zaterdag alvast te gebruiken voor de afsluiting. Er moesten weliswaar nog wat wedstrijden worden gespeeld, maar goed. Plaats van handeling was Outdoor Karting Vaals.
Het weer was ons gunstig gezind, met een lekker zonnetje erbij werd 's middags vertrokken naar de kartbaan. In de blokhut stond al alles gereed voor de barbecue, maar uiteraard moest er eerst worden geracet. In 2 voorronde-heats zou worden bepaald wie de snelste rondetijden hadden gereden om later op de dag in de finalerondes uit te maken wie zich de kartkoning van O13-2 kon noemen.Veiligheid (en hygiëne) voorop, dus iedereen werd even gemeten en voorzien van charmant haarnetje, helm en neksteun en uiteraard een bijpassende kart. Lichten op groen, even aftasten, maar al vlug werd er op het scherpst van de snede gesneden voor elke centimeter asfalt. In de 2e heat bleek dat het asfalt ook wel 's op kan zijn, waardoor een uitstapje over het gras noodzakelijk is om niet in de bandenstapels te belanden.
Na deze voorrondes werd iedereen voorzien van een hartige versnapering. In de blokhut werden de uitslagen uitgebreid bestudeerd en wat tactieken uitgewisseld. Voor de verkoeling en om de zenuwen in bedwang te houden werd ook nog een ijsje verorberd, maar even later was het dan toch echt zover, de finaleheats waarin duidelijk zou worden wie zich (minimaal) een jaar lang kartkoning mocht gaan noemen. De lessen uit de voorrondes werden in de praktijk gebracht en de ene rondetijd na de andere sneuvelde, hier en daar vloog er ook wel 's iemand iets te enthousiast over de baan - en dus uit de bocht. Terug in de blokhut werd het podium in gereedheid gebracht en werd de einduitslag bekend gemaakt. Op de 3e plek was geëindigd Ralf, op de 2e plek Gino en de hoogste trede werd beklommen door onze "Grasmaaier" Martijn! Voor degenen die de video al hebben gezien, jawel het is Martijn die daar zo spontaan over het gras banjert.
Tenslotte was het de hoogste tijd om de inwendige mens te versterken, dus barbecue aan en grillen maar. Tussendoor was er nog even tijd voor een spelletje of een dansje en natuurlijk werd er nog druk nagepraat over de prestaties in de kart. Een smakelijk einde van een gezellig en geslaagd teamuitje.
Nog een woord van dank aan de ouders die de taxiritten hebben verzorgd en aan onze filmer die in elk geval één onvergetelijk moment heeft vastgelegd.


Bron: Harrie Degens


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina