hoofdsponsor
subsponsoren

WD2.0MER CANTUS

Om het succes van WD2.0MER te vieren en meteen de opening van het nieuwe seizoen oftewel het academisch jaar luister bij te zetten vond op vrijdag 27 augustus de traditionele cantus plaats op het Sportpark Neerhagerbos en dat zoals gebruikelijk in de buitenlucht.
Vanaf 19.00 uur vond de corona toegangscheck plaats bij alle deelnemers, die vervolgens plaats konden nemen op het cantus terrein.
Om half acht precies verordonneerde de Senior (de preses) Silentium (allemaal even zwijgen). Hij heette de corona (alle zangers) welkom en legde de belangrijkste regels en begrippen van de cantus uit.Alle aanwezigen blijven op hun plaats zitten of staan totdat de Senior een tempus (plaspauze) afkondigt. Ad pedes betekent gaan staan, ad sedes gaan zitten. Op de woorden ad primam wordt de eerste strofe van een lied uit de codex (liederenbundel) ingezet door de cantor (voorzanger) en mag de corona meezingen. Natuurlijk moeten de kelen geregeld gesmeerd worden en mag een slok genomen worden op de commando´s ad fundum (in één keer leeg), ad libitum (zoveel als je wil) of ad satis (tot zover de Senior goedvindt). Tijdens het zingen mag niet gedronken worden. Op het overtreden van deze regel of van andere regels staan straffen zoals ad vleermuis (onderste boven drinken), ad kangoeroe (al springend drinken), ad Pavlov (telkens als een belletje rinkelt drinken) en tenslotte ad Camembert (dat leggen we maar niet uit).
Er mag bier gedronken worden, maar ook 0.0 is zonder meer toegestaan. Hoe het ook zij, het gaat toch vooral om het samen zijn en het samen zingen. En dat werd uit volle borst gedaan, waarbij nog vermeld moet worden, dat geen enkele muziek op het cantus terrein hoorbaar was. De hele cantus werd namelijk als silent disco afgewerkt, waarbij de leden van de corona allemaal een koptelefoon droegen. Alleen het zingen door de corona van de liedjes uit de codex was hoorbaar en daar waren ijzersterke nummers bij zoals o.a. “Ik ga zwemmen in Bacardi Lémon", “de Toreador", “Het is een nacht", “In de Hiemel", “Jo d´r Limbo", “Belle Helène", “Piano Man", "Huisje op wielen", “Du", “Nie mehr Fastelovend" en “Bohemian Rhapsody", maar begonnen werd natuurlijk met “Wies en Sjwats" (het WDZ clublied).
Een prachtige en gezellige avond, waarbij de donkere wolken en een enkele regenbui de pret echt niet konden drukken. Dank aan de organisatoren van dit geweldige festijn.
Foto´s: Wim Lauvenberg.Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina