hoofdsponsor
subsponsoren

WDZ SPONSORAVOND

Op maandag 27 september vond de tweede sponsoravond van 2021 plaats. De eerste in mei als een webinar vanwege de corona beperkingen. Nu gelukkig weer een avond waar de gasten fysiek aanwezig konden zijn, zij het wel na een toegangscheck.
We werden gastvrij ontvangen in de Harmoniezaal in Bocholtz. Roger Wetzels opende de avond en heette alle gasten van harte welkom. Hij kondigde de sprekers van de avond aan en gaf het woord aan de eerste spreker, Marcel Bisselink. Marcel vertelde over zijn afkomst uit Zeddam, hij volgde de koksschool en als meester-kok zwierf hij over de wereld. Uiteindelijk kwam hij in Bocholtz terecht. Hij bouwde aan zijn bedrijf dat uitgroeide tot leverancier in groente, fruit, vis, zowel vers als diepvries, Daily Fresh Food.



Uitgebreid vertelde hij over de manier van voedselbereiding bij zijn bedrijf, het sous-vide bereiden van het voedsel, een techniek waarbij vacuümverpakt voedsel op een constante, relatief lage temperatuur voor lange tijd in een waterbad wordt gegaard.
Tot slot ging hij in op de formidabele prestatie van Maarten van der Weijden, die in 2019 de 195km van de Friese Elfstedentocht aan één stuk zwom. Marcel verzorgde hierbij de maaltijden voor de zwemmer. Zowel Maarten als Marcel werden in het verleden getroffen door een kwaadaardige ziekte.
Na de pauze volgde een tweegesprek tussen Roger Wetzels en Marco van Hoogdalem. In het gesprek kwam de voetbalcarrière van Marco uitgebreid aan de orde. Van de amateurs van SVW Gorinchem ging hij in 1989 bij RKC Waalwijk voetballen. Zijn successen vanaf 1993 bij Roda JC kwamen aan de orde. Tweede in de competitie en het jaar daarop Europees voetbal met de gedenkwaardige wedstrijden tegen Benfica Lissabon. In het elftal van Roda JC o.a. Ruud Hesp, André Ooijer, Johan de Kock, René Trost, Arno Doomernik, Eric van der Luer, Maurice Graef, Danny Hesp en Tijani Babangida met Huub Stevens als trainer.
Marco vertelde verder hoe hij door de befaamde Rudi Assauer naar Schalke 04 werd gehaald, waarmee hij in 1997 de UEFA cup won. Enige jaren later openbaart zich een chronische leverkwaal bij hem. Hij vertelt hoe zijn leven na de levertransplantatie in 2017 is veranderd. Tegenwoordig runt hij samen met zijn vrouw de Bernardushoeve, maar hij voelt zich niet echt een herbergier, zijn hart ligt bij het voetbal. Hij is nu trainer van de Roda JC O21.
Voorzitter Huub Schepers sloot de rij van sprekers af met een overzicht van het reilen en zeilen binnen de vereniging, waarbij hij ook het vitale belang van de sponsors voor het functioneren van de vereniging benadrukte.
Roger Wetzels bedankte de sprekers met een kleine attentie en bedankte alle medewerkers aan de sponsoravond voor hun ondersteuning en alle aanwezigen voor hun komst.
Tijdens de pauze en de nazit konden de gasten genieten van lekkere hapjes, die beschikbaar gesteld waren door Wiel Leise uit Nijswiller. Dank hiervoor en dank aan de Koninklijke Philharmonie voor hun gastvrijheid.
Foto‘s: Wim Lauvenberg.


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina