hoofdsponsor
subsponsoren

INDRUKWEKKEND AFSCHEID VAN JEU HAMERS

Op dinsdag 28 september hebben we op indrukwekkende wijze afscheid genomen van ons zeer gewaardeerd lid en steunpilaar van WDZ, Jeu Hamers.
Het afscheid vond plaats met een groot aantal aanwezigen in de parochiekerk van Jacobus de Meerdere in Bocholtz. Pastoor Pisters ging de dienst voor. Dochter Jacqueline en zoon Jos spaken ontroerende herinneringen uit aan het leven van hun vader. Voorzitter Huub Schepers sprak over de grote rol die Jeu in zijn 62 jarig lidmaatschap binnen WDZ gespeeld heeft.
Het grote aantal WDZ leden dat de dienst bijwoonde vormde de beste onderstreping van de woorden die de voorzitter uitsprak.
Jeu, bedankt voor alles wat je voor ons betekend hebt, rust nu zacht.Woord van de voorzitter bij het afscheid van Jeu Hamers in de Jacobus de Meerdere kerk in Bocholtz
Lieve mensen,
Vier tsezame, bedacht voor ons jubileumfeest in 2019. Twee woorden, waarin de kernwaarde van WDZ volledig is vervat, twee woorden die volledig passen bij de man waarvan we nu afscheid nemen, Jeu Hamers.
Woensdagmorgen kwam in alle vroegte het verschrikkelijke bericht van het plotselinge overlijden van Jeu Hamers. We waren op vakantie, Nog niet goed wakker. Maar bij zo‘n bericht ben je ineens helemaal wakker aan de ene kant, maar aan de andere kant verdoofd. Je wil het niet tot je laten doordringen, je wil het niet waar hebben. Een man waar je het allergrootste deel van je leven mee bent opgetrokken is er plots niet meer. Langzaam dringt het door, je zult hem nooit meer terugzien.
Zeker als je dan wat verder van huis bent, bekruipt je een gevoel van eenzaamheid. Als zoiets gebeurt wil jij eigenlijk bij je vrienden zijn en met je vrienden praten en delen. Want dat mag je toch wel stellen van onze vereniging, we zijn niet alleen lid van WDZ, maar door de jaren heen zijn we ook goede vrienden en vertrouwden van elkaar geworden. En daar hebben enkele generaties sterk aan bijgedragen, zeker ook de generatie waarvan we nu in korte tijd, een jaar, heel belangrijke mensen in verloren hebben. Jo Bouman, Funs Maassen, Jeuf Huppertz, Jo Baggen en nu Jeu Hamers.
En aan dat gevoel van vertrouwd zijn, het gevoel van vriendschap en erbij horen, daar heeft Jeu heel veel aan bijgedragen. Met zijn vriendelijkheid en goed humeur, met zijn positieve kijk op het leven, met zijn grote drang om te verbinden was Jeu een bij allen een graag gezien persoon.
Jeu heeft bergen werk verzet voor onze vereniging. In 1959 was hij bij de oprichters. Een tiental jaar voetbalde hij in het eerste elftal, maar moest met een blessure opgeven. Hij werd scheidsrechter en jeugdleider en dat ruim 25 jaar. Eenzelfde tijd stond hij met Troutje geregeld achter het buffet in de kantine. Ook bij de senioren werd hij leider. Acht jaar was hij bestuurslid, waarvan zes jaar als voorzitter. Tot aan zijn overlijden was hij elke week werkzaam in de onderhoudsploeg. Voor de vele verdiensten voor onze vereniging is Jeu onderscheiden met de zilveren bondsspeld van de KNVB en de zilveren NKS speld. Tijdens het robijnen jubileumjaar ontving Jeu op Koninginnedag een Koninklijke onderscheiding.
Zoals al eerder gezegd was hij een veel en graag geziene gast op de voetbalwei, op donderdagavond om te kaarten, op zaterdag en zondag om van het voetballen te genieten. Hij was zo trots op zijn WDZ. Trots op het feit dat we het tot Club van het Jaar in Nederland hadden geschopt. Trots zat hij met zijn vrienden in de vernieuwde kantine.
In het verbinden in de vereniging was Jeu een onmisbare kracht. Hij was altijd op zoek naar harmonie en het behoud van harmonie. Leven met ruzie was voor hem niet mogelijk, hij zocht altijd naar de verbinding, het bij elkaar houden.
Twee weken geleden zaten we nog naast elkaar in de kantine. En zoals elke keer vroeg hij aan mij: “Hoe gaat het? Ben je tevreden met de club? Hoe gaat het in het bestuur?" En als ik dan antwoordde: “Jeu het gaat prima, we zijn dik tevreden." Dan glimlachte hij en zei: “Jongens, jullie moeten er nog lang bijblijven. Hou het bij elkaar! Jullie kunnen dat."
Jeu, vier tsezame blijven alles in het werk stellen om alles bij elkaar te houden en WDZ als een mooie club te behouden, waar iedereen welkom is voor sporten, plezier en samen zijn en waar geen plaats voor eenzaamheid is. Dit zijn we aan jou verplicht. Dankjewel Jeu en rust zacht.Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina