hoofdsponsor
subsponsoren

HEUVELLAND HELLING CUP 2017

In het Bergdorpje Vijlen wordt zaterdag 16 september het eerste internationale voetbaltoernooi op een scheef veld gespeeld. Vorig jaar speelden teams van vv WDZ en vv Vijlen de eerste wedstrijd op een voetbalalm met een hellingpercentage van meer dan 20 procent.
Deelnemende teams komen uit de hele Heuvelland regio, maar ook uit Duitsland (SV Orsbach)en België (USFC Elsenborn). Naast deze competitie is er een wedstrijd tussen oud-Roda JC spelers en het Limburgse Mediateam. De ontmoeting staat onder leiding van oud-topscheidsrechter Roelof Luinge.


Het idee is over komen waaien uit de Alpen. Deze bijzondere voetbalvariant wordt ook daar gespeeld op een alm met een hellingspercentage van maar liefst 20 procent of meer. Het veld is 30 meter bij 20 meter groot en er gelden andere spelregels dan in het reguliere voetbal. Het aantal spelers is teruggebracht naar 5 tegen 5.
In het Bergdorpje Vijlen is woensdag 28 september 2016 de eerste Heuvelland Helling Voetbal wedstrijd van Nederland gespeeld. De plaatselijke voetbalclub, RKVV Vijlen, en WDZ uit Bocholtz namen het toen tegen elkaar op. De ontmoeting had plaats in een weiland aan de Vijlenberg, recht tegenover Taverne & IJscafe Oud-Vijlen. Het weiland, dat normaal gesproken plaats biedt aan paarden en koeien, werd speciaal voor die dag gemaaid. Bovendien trok de materiaalman van de plaatselijke voetbalclub de krijtlijnen en plaatste de goals en cornervlaggen. Hetzelfde weiland wordt op zaterdag 16 september opnieuw gereed gemaakt als speelveld voor het eerste hellingvoetbal toernooi ter wereld.
Heuvelland Helling Voetbal is een initiatief van een drietal ondernemers uit het bergdorpje Vijlen en Bocholtz, het gaat om Viktor Terpstra van hotel restaurant Cuba Libre, Ingo Bulles van hotel restaurant Vijlerhof en Roger van der Linden van Van der Linden Adviesgroep. Digitaal wordt het evenement ondersteund door Have a Byte uit Heerlen.
Wil je zien hoe het er vorig jaar aan toeging kijk dan eens op http://www.bergdorpje.nl/extreem-bergdorpjes-voetbal-the-aftermovie/Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina