hoofdsponsor
subsponsoren

WDZ JEUGDKAMP

Op woensdag 4 mei was het dan eindelijk zover, de start van het WDZ Jeugdkamp 2016. Vanaf 18.00u was het verzamelen geblazen en werden ongeveer 60 kids afgeleverd op het WDZ-terrein. Nadat iedereen z'n stekkie in de tenten had ingericht, werd de teamindeling bekend gemaakt en kon het feest echt gaan beginnen.

De eerste echte activiteit van het kamp vond 's avonds plaats, een griezeltocht in de omgeving van Bocholtz. Ruim 7 kilometer werd in het donker afgelegd - bij een enkele groep zelfs zonder de zaklampen - waarbij spoken, heksen, boeven en ander gespuis probeerden om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.

Na een korte nachtrust en het ontbijt werd de donderdag gestart met een voetbaltoernooi en voetbalvaardigheden. Lekker met een voetbal aan de slag in de zon, heerlijk genieten. Genoeg pauze, genoeg gezonde versnaperingen en genoeg spanning en sensatie.

Er zijn tevens nieuwe foto's toegevoegd aan het album!Na de lunch werd gezamenlijk vertrokken naar het Kerkeveld; vanwege de inhaalwedstrijd van het 1e elftal was daar namelijk de startplaats voor de fotospeurtocht door Bocholtz. Vele kilometers, vragen, opdrachten en een kruiwagenrace later was de kantine gelukkig weer in zicht. Ondanks de extra drank en zonnebrandcrème was het flink afzien geweest voor iedereen. Gelukkig stonden frites en snacks op het programma, dus na deze 'vitamientjes' kon iedereen er weer tegenaan, want er moest in de avonduren nog een heuse tienkamp worden afgewerkt op het WDZ-terrein.

De vrijdagochtend begon rustig, door alle inspanningen van de dag ervoor was het voor menigeen moeilijk wakker worden. Zelfs een enkele leider moest met wat deksels wakker worden geklepperd. Zo'n ramp was de trage start gelukkig niet, na het ontbijt was er een vrije ochtend die echter goed gebruikt kon worden om het optreden voor te bereiden, het optreden tijdens de grote Bocholtzer Olympische Playbackshow die 's avonds op het programma stond. Ondanks alle oefenen bleef er nog genoeg tijd over om een balletje te trappen, te lummelen in de tent of de hitte te verdrijven met waterspelletjes.

Na de lunch werd Simpelveld onveilig gemaakt tijdens de vossenjacht. Zittende en wandelende vossen, vossen die ramen wasten of als reclamepop in de etalage zaten, zelfs fietsende vossen moesten worden ontdekt in en rondom het centrum van Simpelveld. En weer veel smeren met zonnebrandcrème en veel, heel veel drinken onderweg. Op de terugweg naar de kantine kon je gelukkig al de heerlijke geur van de barbecue ruiken, zodat die laatste kilometer voorbij vloog.

En 's avonds was het dan tijd voor de grote finale, de playbackshow; kosten noch moeite waren gespaard om de jury te beïnvloeden met kostuums, zang, dans - en WhatsApp-berichten. De optredens waren wederom een feest om naar te kijken en te luisteren, ongelooflijk wat voor een creativiteit aan de oppervlakte komt bij die voetballers. Tijdens deze spannende finale wist het team van Rick en Koen de gouden medaille in de wacht te slepen met hun "playback" van de gouden race van Dafne Schippers.

Jammer genoeg was het alweer zaterdag, de dag waarop het kamp weer een einde krijgt. Ontbijten, opruimen en prijsuitreiking is de vaste prik van de zaterdagochtend, al werd dit jaar zelfs al voor het ontbijt flink opgeruimd. Tenten leeg, tenten afbreken, kantine leegruimen, poetsen, en weer inruimen, etc. etc. etc. Gelukkig werd ook dit jaar flink geholpen door de jeugd. En als het meeste werk gedaan is, dan is het tijd voor de prijsuitreiking, de kampioenen mogen als eerste een prijs uitzoeken van de overvolle tafel, en vervolgens de andere teams. Tijdens het wachten op de ouders toch nog maar even wat voetballen, of alvast met de gewonnen prijs spelen, en dan naar huis voor waarschijnlijk een paar uurtjes extra slaap.

En daarmee was het jeugdkamp 2016 weer ten einde. Wat de organisatie en leiding betreft in elk geval een leuk, gezellig en geslaagd jeugdkamp.


Bron: Jeugdkamp-cie


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina