hoofdsponsor
subsponsoren

SEIZOENSAFSLUITING BAMBINI

Op woensdagmiddag 25 mei was de laatste training van de WDZ-bambini. Maar in plaats van een normale training met wat ballen op het voetbalveld, werd dit iets compleet anders. Toos en Harrie hadden niet voor niks de hulp ingeroepen van Bert, die ons in de loop van dit seizoen al een paar keer goed had bijgestaan. Nadat iedereen afscheid genomen van pa, ma, opa en/of oma werd een wereldreis ondernomen. Voor de laatste training van dit seizoen had Toos namelijk een heel speciaal plekje gescout ergens in de hellingbossen van Meerssen.

Na aankomst aldaar moest eerst even de accu van iedereen worden opgeladen met wat ranja of water. En toen begon het echte werk. Bepakt en bezakt werd het bos ingestapt, en "helling"bos was zeker niet overdreven. Al vlug werd een plek gevonden om de eerste oefening te kunnen doen: abseilen. Het meegenomen touw werd goed vastgemaakt aan wat bomen, als extra zekerheid werd Bert er nog tussen geplaatst, en de eerste avonturiers begonnen onbevreesd aan hun toch naar beneden. Sommigen gebruikten de hele afdaling de voeten, anderen gingen toch al vlug over naar hun bips en maakten er een gigantische roetsjbaan van.De tweede oefening diende zich even later vanzelf aan: probeer maar weer 's aan het touw omhoog te klauteren. En, petje af voor de kerels, dat ging echt fantastisch. Ze hadden zozeer de smaak te pakken dat er middenin de helling af en toe botsingen waren tussen het omhooggaand en afdalend verkeer.

Vervolgens werd verder het bos in getrokken, waarbij het nog maar eens een flink stuk omhoog ging. Bovenaan werd bivak gemaakt, een hut was al half voorgebouwd, wat dekens erbij en iedereen kon even neerploffen en genieten van drank en koek. Ondertussen ging Toos de insectenpotjes er maar eens bijpakken, samen met de schepjes. Want overal lagen vermolmde stammen en een hoop bladeren op de grond, dus hier moesten toch echt wel allerhande insecten te vinden zijn. Binnen no-time was iedereen aan het speuren naar de kleine kruipertjes, en ze werden al snel gevonden. Pissebedden, slakken, wormen en kevers in alle soorten en maten bevolkten de potjes. Een enkele worm die bij Niek in het potje zat, vond zijn tijdelijke onderkomen niet zo plezierig en wilde zelfs ontsnappen door een luchtgat. Uiteindelijk werd al het gespuis weer netjes vrijgelaten, en werd - na een gezonde versnapering - de weg naar beneden ingezet. Want als laatste activiteit kon iedereen nog even lekker van de speeltuin genieten, terwijl de leiders even op het terras konden bijkomen.

Al met al was het een geweldig leuke afsluiting van het seizoen 2015-2016. Nu even lekker vakantie - ook al is het nog even wachten op de schoolvakantie - en dan starten we weer met trainen op woensdagmiddag 7 september.


Bron: Pr-cie


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina