hoofdsponsor
subsponsoren

WDZ JO9-2 TWEE KEER IN EEN WEEK KAMPIOEN!

Nog amper tijd gehad om het feest van het kampioenschap van de competitie te verwerken, stond 3 dagen later alweer de volgende uitdaging te wachten voor WDZ O9-02: de Parkstad Limburg Cup, georganiseerd door voetbalvereniging SVN.
De eerste wedstrijd mocht WDZ O9-2 meteen vol aan de bak. UOW O9-1, uitkomend in de hoofdklasse, was namelijk de tegenstander. Tegen de verwachting in had WDZ de betere kansen, maar eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.


De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen SVN O9-1. Deze tegenstander kenden we nog van de voorjaarscompetitie. Een zeer sterke tegenstander. Tijdens de competitie hadden we nog nipt met 1-0 gewonnen van SVN, maar dat zat er nu helaas niet in. SVN was feller, speelde beter samen en toonde meer inzet. SVN won verdienstelijk met 4-1 van WDZ.
De resterende wedstrijden in de poulefase tegen Heer O9 en Simpelveld/Zwart-Wit O9 tapte WDZ uit een geheel ander vaatje. Er werd hard gewerkt, goed samengespeeld en we waren een stuk feller op de bal. De wedstrijden tegen Heer en Simpelveld/Zwart-Wit werden dan ook met ruime cijfers gewonnen.
Doordat WDZ een beter doelsaldo had dan UOW, mochten we door naar de kruisfinales en maakten we nog kans om het toernooi eventueel te winnen. In de kruisfinale moest WDZ het opnemen tegen UOW O9-2, de nummer 1 van poule D. WDZ toonde weer veel inzet en een goed samenspel. De kruisfinale werd daardoor overtuigend gewonnen, waardoor WDZ in de finale mocht uitkomen.
Ze moesten het weer tegen SVN opnemen om de Parkstad Limburg Cup te kunnen veroveren. Dat werd een zware dobber aangezien we tijdens de poulefase 4-1 verloren hadden van SVN. Maar alles werd uit de kast getrokken. Als ware matadoren werden de spelers onder opzwepende muziek het veld op geloodst en vanuit het publiek klonk er een luid applaus. WDZ was maximaal gemotiveerd en zeer strijdlustig. De aanvallers waren enorm scherp en gedreven terwijl de verdediging als een huis stond. Onze keeper had een aantal fantastische reddingen. Maar ook bij de tegenstander stond, net als bij WDZ, een fantastische keeper in de goal, die een aantal zeer belangrijke reddingen heeft moeten doen. Tot de laatste minuut bleef de stand steken op 0-0. De trainers waren zich al mentaal voor aan het bereiden op strafschoppen totdat 40 seconden voor tijd alsnog de bal door WDZ in het doel van de tegenstander werd geschoten. Er was voor SVN geen tijd meer om nog iets terug te doen. Hierdoor heeft WDZ de Parkstad Limburg Cup veroverd. 2 keer in 1 week kampioen worden. Wat een toppers !
Bron: Tom Heltzel


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina