hoofdsponsor
subsponsoren

WDZ WINTERCANTUS 2017

Willen jullie ook meeblèren op de fijnste meezingers, keiharde klassiekers en de gevoeligste ballads?
Op vrijdag 15 december staat de WDZ-kantine in het teken van muzikaal vermaak, entertainment en samen drankjes doen. De deuren gaan om 20.00 uur open en om 21.00 uur begint de cantus. Wees op tijd, want als de deuren gesloten zijn kom je niet meer binnen!
Tijdens de biercantus zitten alle deelnemers aan lange biertafels die opgesteld zijn voor het podium waar de zangers hun liedjes zingen. Wanneer de voorzanger de liedjes speelt, worden alle deelnemers geacht om uit volle borst mee te zingen. Niemand kan zeggen dat hij de tekst niet kent, want iedereen krijgt bij aanvang van de cantus een liederenboekje waar alle teksten van de liedjes in staan. Tijdens het zingen mag niet gedronken worden, waarbij, op de momenten dat het wel mag, er soms een goede teug genomen wordt.Tijdens de biercantus is er altijd een cantusleider. De cantusleider bepaalt de regels en ziet erop toe dat de regels nageleefd worden. De cantusleider wordt ondersteunt door ‘controleurs‘ die tussen het publiek lopen.
In het kort gelden de volgende regels:
1. Zingen is de regel.
2. Volg altijd de instructies van de cantusleiders.
3. Tijdens het zingen mag er niet gepraat of gedronken worden (je kan immers niet zingen met bier in je mond).
4. De cantusleiders geven aan wanneer er gedronken mag worden.
5. Als een cantusleider aan het woord is, mag er niet gepraat worden.
6. Blijf op je plek! Er zijn genoeg opzichters die je van bier voorzien.
7. Toiletbezoek vindt alleen plaats op bevel van de cantusleider met de aanduiding ‘tempus‘.
8. Benen dienen binnen de tafel en de bank te blijven.
9. Het is verboden om op de tafels te staan of om op de banken te springen.
10. Bier gooien is verboden.

De controleurs houden toezicht op naleving van bovenstaande regels. Het overtreden van de regels leidt tot een straf. Wangedrag of het niet uitvoeren van een straf leidt tot verwijdering van het cantusterrein (oftewel de kantine). Je moet dan gedurende de rest van cantus buiten de kantine wachten. En het allerbelangrijkste: de organisatie heeft altijd gelijk!
Voorbeelden van straffen zijn:
- Ad gestrekte arm
- Ad schoendum: bier uit je schoen
- Ad camembert: sok over je glas en drinken
Oftewel, een biercantus garandeert 100% gezelligheid, zang en feest!

Wij hebben er zin in! Jij ook? Koop dan vóór 1 december met je vriendengroep/team/familie je cantuskaarten bij Kimberly Schröder, Eva Brands of Marc Schröder. De kosten zijn €17,50 en dit is inclusief bier gedurende de cantus (dit zal ongeveer 2 uur duren). Let op: er zijn slechts 100 kaarten te vergeven!

Het cantusteam

Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina