hoofdsponsor
subsponsoren

WDZOMER: WDZ - RODA JC

In heel korte tijd moest alles georganiseerd worden, waarbij aan vele regels van de noodverordening om verdere coronaverspreiding te voorkomen. Samen hebben we met veel vrijwilligers, medewerkers van Roda JC en ambtenaren van de gemeentelijke overheid de klus kunnen klaren. Het heeft ons verdriet gedaan, dat we veel mensen hebben moeten teleurstellen, omdat we ze niet konden toelaten tot de wedstrijd. Gelukkig was L1 bereid om de wedstrijd rechtstreeks uit te zenden op hun Facebookpagina, zodat meer dan duizend mensen thuis hebben kunnen genieten. En genoten hebben we allemaal, het was een prachtige voetbalhappening.
LEES VERDER ONDER Lees meer.Op de kop af vier maanden rolde de bal niet meer in wedstrijdverband op het Sportpark Neerhagerbos en dan mochten we nu beginnen tegen Roda JC. Voorzitter Huub Schepers heette de gasten van harte welkom. Hij overhandigde Jeffrey van As enige flessen WDZomer cava en wenste Roda JC veel succes in het komend seizoen. En bij succes zou de bubbelwijn zeker van pas komen.
En dan volgde de wedstrijd op een perfecte grasmat. Het gloednieuwe scorebord was nauwelijks aangezet of de WDZ goalie mocht de bal al uit het net halen. Thijmen Goppel schoot na 2 minuten de 0-1 binnen. Een kwartier later herhaalde hij dit. Max van der Linden deed de WDZ supporters opveren. In de 23e minuut scoorde hij de aansluitingstreffer. Op slag van rust bracht Thijmen Goppel de marge weer terug op 2 en dat betekende meteen een hattrick voor hem.
In de tweede helft kwam Roda JC met een volledig nieuw team binnen de lijnen. De thuisploeg bleef hardnekkig weerstand bieden, maar na ruim een uur spelen sloeg de vermoeidheid toch toe. Vanaf de 65e minuut werd het in vijf minuten 1-6. Doelpunten van Stefano Marzo, Mart Remans en Roland Alberg uit een strafschop. In de slotminuut tekende Jordi Croux met zijn treffer voor de 1-7 eindstand.
Na afloop werd nog lang nagekaart. Enthousiasme alom en bijzonder veel opluchting bij het WDZ bestuur. Het was toch heel spannend om onder deze omstandigheden een wedstrijd met publiek te organiseren en daarmee ook zo‘n beetje het spits af te bijten in voetballand. Achteraf bleek gelukkig dat alles op rolletjes was gelopen. Dank hiervoor aan de vele medewerkers van WDZ en de stewards van Roda JC. Maar toch zeker ook aan mr. Welman, vergunningverlener van de gemeente Simpelveld, de boa‘s van de gemeente en de wijkagent om hun meedenken en advisering bij het organiseren en het toezicht op het gebeuren. Dank aan Roda JC en L1. En zeker dank aan het publiek dat zich voorbeeldig hield aan de regels. Vier tsezame hebben een prachtige avond gehad met een mooie wedstrijd. En daar hebben we toch lang naar uitgekeken.


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina