hoofdsponsor
subsponsoren

WDZ JEUGDKAMP 2021

Op donderdag 13 mei rond 9.30 uur in de ochtend verzamelden zich op het WDZ-terrein ruim 90 enthousiaste kinderen en een paar handen vol vrijwilligers voor het WDZ Jeugdkamp 2021. Anders dan andere jaren kon er dit jaar niet overnacht worden op de wei, maar na het gemiste kamp van vorig jaar overheerste toch vooral het enthousiasme om elkaar weer te zien en samen te mogen sporten.
Onze jongsten, de bambini, mochten dit jaar voor het eerst ook meegenieten van het jeugdkamp, en die kans grepen ze met beide handen aan. In grote getalen, (bijna) volledig compleet, vol enthousiasme en niet moe te krijgen waren ze erbij en deden niet onder voor wie dan ook.
De opening van het kamp vond plaats op het terras voor het bambini-veldje, dat voor de duur van het kamp werd omgedoopt tot “Jo Bouman Veldje". In het bijzijn van de familie Bouman en onder luid applaus werd het naambordje officieel onthuld door de 4 kleinkinderen van Jo.Na de bekendmaking van de teamindeling zorgde ons eigen Juupje, in origineel WDZuperhelden-kostuum, met een spetterend entree voor een swingende warming-up, en de ‘sjtimmung‘ zat er meteen goed in! De rest van de dag was door de activiteitencommissie goed gevuld met onder andere T-shirts versieren, de kletspot en een slagbaltoernooi. Nadat de kinderen hadden gesmuld van frietjes van Cafetaria Bocholtz bleken de weergoden ons de avond niet te gunnen, en moesten we helaas het programma na een stevige regendans voortijdig afbreken.
Na een goede nachtrust zat de stemming er vrijdagochtend meteen weer goed in, en dat was maar goed ook, want vandaag stonden er voetbalvaardigheden op het programma. De voetbalschoenen waren gepoetst, de kinderen waren topfit, het weer werkte mee en we konden genieten van een hele ochtend voetbal van een niveau waar ze in Barcelona jaloers op zouden zijn. ‘s Middags was het tijd voor de “Crazy 44", een lijst van 44 hilarische opdrachten waarvan de teams er binnen de gestelde tijd zoveel mogelijk moesten proberen af te vinken. Het fanatisme van de teams was niet te stoppen, en zo kwam het dat er aan het eind van de dag kinderen naar huis gingen met gelakte nagels, waanzinnige kapsels, wangen vol beschuit en mieren in de broekzakken. Kortom, een legendarische dag waar nog lang over na gepraat zal worden.
De zaterdag stond in het teken van de WDZuperhelden-games. Er werd een beroep gedaan op verschillende sportieve vaardigheden van de kinderen en natuurlijk was er een echte stormbaan van You-Rent , mede gesponsord door Graus Bouw uit Hoensbroek. Onze eigen WDZ Miepen zorgden, met hulp van PLUS Bocholtz en Bakkerij Ivo Dreessen, zoals altijd voor versterking van de inwendige mens. Op het einde van het kamp was er voor iedereen een presentje verzorgd door De Witte Bazar en vertrokken alle kinderen moe maar voldaan huiswaarts.
Voor ouders, vrienden, familie en andere geïnteresseerden werd er aan het einde van elke dag een heus “WDZuperhelden Jeugdkampjournaal" verzorgd via Facebook, zodat er ook van thuis uit een klein beetje meegenoten kon worden.
Natuurlijk hopen we volgend jaar op een kamp mét overnachting, zonder corona-maatregelen en zonder regen, maar ondanks alles gaat deze editie ongetwijfeld de WDZ-boeken in als onvergetelijk. Grote dank aan alle sponsoren, de WDZ kien-commissie, de oud-ijzer commissie, de organisatie en alle vrijwilligers die als één team de handen uit de mouwen staken om er voor de kinderen een paar onvergetelijke dagen van te maken!


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina