hoofdsponsor
subsponsoren

WDZ WINTERCANTUS GROOT SUCCES

Rond de negentig zangers hadden ingeschreven voor de biercantus. Om acht uur ‘s avonds zaten de eersten al klaar om alvast wat in te zingen. Tegelijkertijd werd de groep controleurs nauwgezet geïnformeerd over hun taken.
Om precies negen uur gingen de poorten dicht en klonk het eerste commando van Strafmeister Corné Brands: “Silentium" en vervolgens meteen “Ad sedes". Iedereen nam plaats en Corné nam nog even de cantusregels met de zangers door. Het eerste lied uit de “Codex" werd aangeheven en na dit lied konden al meteen de eerste straffen uitgedeeld worden. En daar zouden er in de loop van de avond nog heel wat op volgen, maar (uit)gelaten werden de opgelegde strafmaatregelen uitgevoerd. Zangeres Maud Weijers en zanger Niek Eijsberg zorgden er voor dat tijdens het zingen het juiste ritme en toonhoogte werd aangehouden.
Even na de klok van elven werd het laatste lied aangeheven, heel toepasselijk een chanson van Edith Piaf, “Non, je ne regrette rien".

Non, rien de rien, non je ne regrette rien
Ni le bien qu‘on m‘a fait, ni le mal
Tout ça m‘est bien égal

Spijt? Hoe de ander ook over mij oordeelt, het zegt meer over de ander dan over mij.

Dank aan de organisatoren Eva Brands, Kimberly en Marc Schröder, de begeleiders Corné Brands, Maud Weijers en Niek Eijsberg, DJ Bram Brands, alle controleurs en de medewerkers achter de bar.Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina