hoofdsponsor
subsponsoren

UITSTAPJE WDZ 3: BIERPROEVERIJ

Op 18 december speelde WDZ3 haar laatste wedstrijd van 2016. Het jaar werd winnend afgesloten met een 3-0 zege op Hellas 3. Hierdoor steeg het derde naar plek zes op de ranglijst en kon men met een tevreden gevoel beginnen aan de winterstop. Dat tevreden gevoel werd die dag nog extra versterkt door een gezellige groepsactiviteit. Wat kun je immers met spelers van het derde beter doen dan bierproeven op een zondagmiddag in het eigen dorp?!
Het was dan ook een geschenk uit de bierhemel dat er in cafe d’r Aowe kino een bierproeverij op de planning stond. Na afloop van de wedstrijd trok een grote afvaardiging van het derde van de Bocholtzerheide naar het dorp. 


Elftalleider Rick had een stevige lunch (inclusief gratis muts) geregeld bij d’r Aowe Kino, voorafgaand aan de proeverij. Negentig minuten bikkelen in zwaar weer maakt hongerig en binnen een mum van tijd waren de magen dan ook goed gevuld. Overigens ook de magen van de mensen die niet hadden gespeeld die dag, maar dit terzijde. Na de lunch liep het café langzaam vol en begonnen we onder het genot van een toepasselijk Luxemburgs biertje, de Diekrich Christmas, aan een “informatieve” middag. Bierkenner Erwin Muijers vertelde ons bij elke soort de geschiedenis van de brouwerij en de ins en outs van het brouwproces. Samen met het alcoholpercentage steeg ook het volume in d’r Aowe Kino. Het was een gezellige middag.  Na zeven heerlijke speciaalbieren sloten we af met een Hombourgs biertje genaamd La Grelotte. Niet alleen de smaak, maar ook de spraak van sommige nam na dit geweld Belgische vormen aan. Met uitzondering van aspirant lid Spijkers, die er een spa rood proeverij van had gemaakt. Volgend jaar toch maar een taxi regelen Sjpiek!Bron: Pr-cie


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina