hoofdsponsor
subsponsoren

SPORTEN STAP VOOR STAP MEER MOGELIJK

Mogelijk raken we iets over de piek van de derde golf van besmettingen met het coronavirus heen. De regering heeft inmiddels de avondklok afgeschaft en de horeca de mogelijkheid geboden om de terrassen een aantal uren per dag open te stellen voor publiek.
Voorzichtigheid blijft echter absoluut geboden. In de ziekenhuizen blijft het echter druk.
Voor de sporters bij WDZ blijft onverminderd van kracht dat sporten in teamverband t/m de leeftijd van 26 jaar mogelijk is. Mooi om te zien dat hier ook goed van gebruik wordt gemaakt. Sporten in de buitenlucht is nu eenmaal essentieel voor onze fysieke en mentale gezondheid. Sporten in teamverband is natuurlijk heel leuk, maar ook in je eentje of in een klein groepje kun je sporten: ga wandelen, ga rennen, ga fietsen, ga dansen, ga fitnessen of wat dan ook, maar beweeg en het liefst buiten!Voor het voetbal betekenen de regels op hoofdlijnen:
  • Alle amateurcompetities blijven stilgelegd, ook de KNVB Regiocup voor seniorenteams is van de baan. Voor de jeugd wordt nog afgewacht.
  • Spelers t/m 26 jaar van de seniorenteams mogen in teamverband trainen. Senioren van 27 jaar en ouder mogen alleen trainen in groepjes van maximaal vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. Er mogen meerdere groepjes tegelijkertijd op een veld trainen.
  • Voor jeugdspelers van teams t/m O19 en seniorspelers t/m 26 jaar geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle binnensportaccommodaties zijn gesloten.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
Bron: KNVB, Rijksoverheid en RIVM.

Voor corona adviezen en maatregelen: KLIK HIER
Voor routekaart coronamaatregelen: KLIK HIER
Voor antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal: KLIK HIER
Voor routekaart hervatten amateurvoetbal: KLIK HIER
Voor Plan Regiocup van de KNVB: KLIK HIER
Voor veelgestelde vragen over de Regiocup: KLIK HIER


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina