hoofdsponsor
subsponsoren

PELGRIMSTOCHT NAAR WITTEM

Op zaterdag 3 augustus gaan we met een worst naar Wittem. Sinds mensenheugenis brengen gelovigen -als er iets te vieren valt- een worst naar het dichtstbijzijnde Clarissenklooster, met de vraag aan de zusters om te bidden voor goed weer. Dat de H. Clara vereerd wordt als beschermheilige tegen slecht weer heeft vermoedelijk met haar naam te maken. Het Latijnse clara betekent klaar, helder en een heldere hemel betekent goed weer! Maar natuurlijk wordt ook gevraagd om een goed verloop van het feest: plezierige samenwerking bij de voorbereiding en in álle opzichten een mooi feest.
In Mechelen woonden zusters Clarissen. Toen de laatste zusters in 1998 vertrokken, hebben de zusters in Partij en de paters in Wittem in dank deze functie overgenomen.
We verzamelen om 15.30 uur in de kantine van WDZ. Om 16.00 uur vertrekken we naar Wittem, waar we om 18.15 uur in de kapel ontvangen worden door de rector. Na een kort samenzijn gaan we per bus terug naar de kantine voor een gezamenlijke koffietafel.
Iedereen kan mee, meld je wel even aan met het aantal personen via activiteiten@vvwdz.nl.Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina