hoofdsponsor
subsponsoren

JEUGDVOETBAL

Voor het begin van het nieuwe seizoen heeft WDZ gekozen voor een andere opzet jeugdvoetbal. De jeugdafdeling heeft besloten af te stappen van het alleen op prestatie gerichte voetbal van de jeugdspelers. Je uitsluitend hierop richten is niet in het belang van de ontwikkeling van het kind.
WDZ neemt de individuele jeugdvoetballer in zijn ontwikkelingsleeftijd als uitgangspunt voor het plezier in het spel en de ontwikkeling van de talenten, zowel sociaal als voetbaltechnisch.


Selectiedagen om uit te maken op welk team het kind het hele seizoen speelt zijn uit den boze. Het jeugdkader denkt niet zo sterk in teams, maar in groepen. Binnen een categorie trainen alle spelers tegelijk, waarbij de groepsindeling tijdens de training kan wisselen. Verder kunnen teamsamenstellingen meerdere keren per jaar veranderen.
De jeugdcommissie heeft een ludiek speler volgsysteem opgezet voor de leiders en trainers van de groepen, ze werkt aan een even speels systeem, waarin de kinderen hun vorderingen kunnen bijhouden.
In augustus besefte het jeugdkader wel de uitvoering van het ambitieuze plan veel zou vergen van het jeugdkader, maar ook van spelers en ouders. Een hoge mate van omdenken en flexibiliteit zou nodig zijn.

Inmiddels zijn twee maanden voorbij, een periode met enthousiaste en kritische geluiden. Zoals bij de start afgesproken gaat het jeugdkader met de ouders aan tafel om ervaringen en bevindingen uit te wisselen. Het jeugdkader heeft de uitnodigingen voor het gesprek verzonden.


Bron: Pr-cie


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina