hoofdsponsor
subsponsoren

DE DRUIVEN ZIJN ZUUR OP BLEIJERHEIDE

KVC Oranje - WDZ 3-2
De mannen van WDZ wilden koste wat kost de zure smaak van de zeperd van vorige week wegpoetsen. Tegen titelkandidaat KVC Oranje startten ze fris van de lever en kregen enkele kansjes in de eerste minuten. Toen trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Steeds vaker liepen de spelers van WDZ achter de feiten aan. Toch kwam de onverwachte voorsprong. Jeroen Hünen zette de bal uit een vrije trap strak voor en Jop Bleijlevens rondde met een perfecte kopbal af.
Op ruim het half uur kwam de gelijkmaker op wat bizarre wijze tot stand. Daan Baggen tikte de bal voor de voeten van een tegenstander weg. Keeper Bas de Vreede pakte de bal in zijn handen en tot verbazing van iedereen zag de scheidsrechter hierin een terugspeelbal. De indirecte vrije trap werd hard langs de muur tegen de touwen geschoten.
Vlak voor rust stormde Jeroen Hünen alleen op de keeper af. Hij werd van achteren gevloerd, maar geen penalty in de ogen van de scheids. Een minuut later keurde hij een doelpunt van KVC Oranje af wegens duwen in de rug.
Na rust een gelijk opgaande wedstrijd. In de 55e minuut dolde Jop Bleijlevens de hele KVC defensie. In eerste instantie schoot hij tegen de keeper aan, maar in de rebound kreeg de goalie geen kans. Twee minuten later was het weer gelijk. De WDZ verdediging werd verrast door een snel genomen korte corner en de daaruit volgende snelle voorzet trof een volledig vrijstaande aanvaller van de thuisploeg en tegen diens kopbal had Bas de Vreede geen verweer.
De aanvalsdrift verslapte aan beide zijden. Er kwamen geen uitgesproken kansen meer tot vijf minuten voor het eind. Een voorzet vanaf links zeilde over de WDZ verdedigers heen in de voeten van de vrijstaande Tim Blättler en dan weet je hoe laat het is. Uiteindelijk bleken de druiven op Bleijerheide erg zuur.
Foto's: Lucho Carreno, ParkstadActueel. Voor meer foto's klik op onderstaande afbeelding.Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina