hoofdsponsor
subsponsoren

GEZOND LEVEN ZOALS EEN PROF

Een geweldige happening op het Sportpark Neerhagerbos. Bijna 200 mensen aanwezig, meer dan 100 jeugdspelers, zestig ouders en meer dan dertig jeugdleiders. Een serieus onderwerp werd op zeer ludieke wijze gebracht. De aanwezigen zullen deze avond niet licht vergeten.
Heel veel dank aan de organisatoren van deze unieke gebeurtenis en alle medewerkers, afkomstig van Mondriaan Preventie, Roda JC en WDZ.

Klik ook zeker even op "lees meer" voor een mooi verslag van één van de aanwezige ouders.Indrukken van ouders
 
Op woensdagavond 7 september jl. vond er bij voetbalvereniging WDZ een 'leven als een prof'-avond plaats. Een avond waarbij zowel jeugdleden, als hun ouders welkom waren! Roda JC, Mondriaan en de WDZ namen zowel ouders als kinderen mee in het thema leven als een prof.
Hub Schepers, voorzitter WDZ, opende de avond. Wethouder Schleijpen van de gemeente Simpelveld onderstreepte het belang van gezond leven, het liefst vanaf zo'n jong mogelijke leeftijd.
Ondersteund door het totale jeugdkader ging de jeugd aan de slag. Bijzondere gasten Tom van Hyfte, Mitchell Paulissen en zelfs Koempeltje waren aanwezig om oefeningen met de jeugdteams uit te voeren. De teams gingen aan de slag met voetbal oefeningen waarbij ze zelf konden ervaren wat de gevolgen zijn van alcohol, roken en overgewicht.
Wat een belevenis voor de jeugdleden om twee Roda JC spelers van zo dichtbij te kunnen zien. Er werden volop foto's gemaakt, handtekeningen gezet op t-shirts, armen, benen en zelfs op Koempeltje knuffels! De kinderen kregen ook nog heerlijke zelfgemaakte smoothies.
De ouders kregen in de kantine een boeiende uitleg over de gevolgen van alcohol op de hersenen van een kind. Het preventieteam van Mondriaan benadrukte de rol die je als ouder moet pakken ten opzichte van het gebruik van alcohol, drugs en sigaretten door kinderen tot 18/20 jaar. Het advies: zo vroeg mogelijk in gesprek gaan, in gesprek blijven en goede afspraken maken.
Kinderarts Monique Engelen van het AZM in Maastricht vertelde hoe zij en haar collega's meer dan 20 kinderen per jaar in het ziekenhuis opnemen met een alcohol vergiftiging.
Juist haar persoonlijke verhaal, haar uitleg over de gevolgen van alcohol op het brein van een kind en haar schreeuw om verbetering, maakten indruk op de ouders in de zaal.
Ter afsluiting konden de ouders ook nog zien welke oefeningen de kinderen deden en werden de Roda spelers en de wethouder uitgebreid in het zonnetje gezet.
Mijn zonen vonden het een superavond en daar sluit ik mij graag bij aan!

Masja Janssen

7 sept, 21:30.
 
Wat een mooie manier om de jeugd en ouders vroegtijdig bewust te maken zaken zoals drank, roken en overmatig eten. Dit is het beeld wat over blijft na de reacties van onze 3 kinderen en diverse bevriende ouders na afloop van de deelname aan de avond ‘leef als een prof’.
Onze kinderen uitten zich enthousiast: ‘ik schoot helemaal naast toen ik de bril op had, is dit hoe het voelt om dronken te zijn?’. Ik sta met Tom van Hyfte EN Mitchel Paulissen op de foto!’ en ‘Jezus wat is het zwaar om met meer gewicht te lopen’.
Bij de ouders hoorden we vergelijkbare reacties. ‘ik wist niet dat de impact van alcohol op de ontwikkeling van het puberbrein zo groot was’ en ‘als ik dat geweten had toen ik mijn eerste bier dronk op m’n 16e’. Ook natuurlijk  ‘stel je eens voor als ik was pas begonnen met het drinken van alcohol na mijn 18e…’. En zelf delen we al deze meningen. De opkomst was aanzienlijk, de kinderen hebben zich geamuseerd en de combinatie ism Roda JC, de lokale club en Mondriaan zorgde ervoor dat er een mooie formule is neergezet op het gebied van opvoeding, waarmee hopelijk nog meer clubs mee in aanraking mogen komen.

Sven Ritt


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina