hoofdsponsor
subsponsoren

VETERANENREIS

25 Jaar veteranenreisjes. In 2018 werd dit bijzonder jubileum gevierd met een extra lang reisje.
De organisatoren Jos Pluymaekers en Jacques Bardoul hadden dit jaar gekozen voor een
4-daagse reis naar Bilstein in het Sauerland. Het programma liep van 20 t/m 23 september.
Daarbij bestond de mogelijkheid om nog een dag eerder af te reizen, zodat het een 5-daagse trip werd. Aangezien de meeste veteranen over veel vrije tijd beschikken (ook de A.O.W. heeft zo zijn voordelen) besloot een ruime meerderheid van dit aanbod gebruik te maken.
En zo meldden 20 veteranen zich al op woendag 19 september aan de balie van hotel Bilstein, terwijl de resterende 6 veteranen zich een dag later bij het gezelschap voegde. Kijk voor het volledige verslag van Kees de Heus onder Lees meer.
De eerste dag kon naar eigen inzicht ingevuld worden. De meesten van ons verkenden de omgeving. ‘s-Avonds maakten wij onder leiding van de hotellier een gemoedelijke wandeling door het dorp.
Nadat de volgende morgen de laatste veteranen “binnen" waren werd het programma gevolgd.. Aangezien de weersvoorspellingen voor met name zaterdag en zondag minder gunstig waren, werd het programma enigszins aangepast en werd de wandeling op- en het bezoek aan het natuurgebied “Hohe Bracht" naar voren gehaald. Zodoende konden wij in zomerkleding en met zonnebril (zie groepsfoto) genieten van de prachtige natuur in het Sauerland.
Op tijd terug in het hotel voor “Kaffee mit Kuchen" en aansluitend een apperatiefje, waarna om 18.00 uur aan tafel werd gegaan voor een heerlijk diner.
Dit werd een dagelijks terugkerend ritueel gedurende ons verblijf.
De avond brachten wij door in de “pub" van het hotel. Dankzij live-muziek met veel Nederlandstalige inbreng (wij logeerden niet voor niets in een Nederlandstalig hotel !!) steeg de stemming tot grote hoogte.
Na een goed ontbijt vertrokken wij vrijdagmorgen met een touringcar voor een dagtocht door het mooie Sauerland. Niets te nadele van chauffeur Florian, die de omgeving op zijn duimpje kende en best wel wetenswaardigheden wist te vertellen, maar hij stuurde zijn vehicel als een volleerd F1-coureur door de bochtige omgeving. En daar kon niet iedereen even goed tegen. Jammergenoeg hadden wij tijdens de rit regelmatig last van regen, maar tijdens de 2 pauzes was het droog en konden wij een paar uurtjes de benen strekken, shoppen en koffie drinken.
Na weer een gezellige avond in het hotel was de aansluitende nachtrust eigenlijk veel te kort.
De zaterdagmorgen was ingeruimd voor een bezoek aan een grotere plaats in de omgeving, dan wel een bezoek aan een kunstsmederij of een museumbezoek. De meesten verkozen een bezoek te brengen aan het stadje Olpe.
De middag was gereserveerd voor een boottocht op de Biggesee.
De laatste avond brachten de meesten door in de hotelbar, dan wel in de biljartruimte, waar de hotellier die avond een biljarttoernooi had georganiseerd.
De weergoden waren ons zondagmorgen niet gunstig gestemd. Regen, regen, steeds maar regen. Op het programma stond eigenlijk nog (de voor donderdag geplande, maar omgezette) wandeling naar de burcht van Bilstein, maar gelet op de weersomstandigheden was deze glibberige klimtocht naar de burcht geen aanrader. Unaniem werd besloten deze tocht te laten vervallen en zo kon iedereen na het laatste ontbijt zich gereed maken voor de terugreis naar Bocholtz.
Dit was de 25e reis die de veteranen in de loop der jaren maakten. Vele plaatsen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland werden bezocht. Van een spartaans aandoende jeugdherberg, tot een luxe hotel met all-inclusive; we hebben het allemaal meegemaakt. En elke locatie had toch steeds weer zijn eigen charme. Veel, héél veel plezier werd er al die jaren gemaakt en nog nimmer zijn er blijvende ruzie of vetes uit voortgekomen. Het is waar, de slogan van WDZ is niet gelogen. WDZ is één grote familie. Dat hebben de veteranen de afgelopen 25 jaar eens en temeer bewezen.

Kees de Heus.


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina