hoofdsponsor
subsponsoren

WD2.0MER VOETHONKBAL: ONVERGETELIJK SPEKTAKEL

De WDZ vrouwen Esmée Muijrers, Maud Lipperts, Eva Brands en Demi Martens tekenden op donderdag 8 juli voor de organisatie van een onvergetelijke, spectaculaire activiteit op het Sportpark Neerhagerbos.
Vorig jaar vormde het voethonkbal al een hoogtepunt in het WDZomer programma. Dit jaar waren de spelregels, na een diepgaande evaluatie in september van vorig jaar, grondig herzien. Tussen de diverse honken waren nu behendigheidsspellen ingelast. In de eerste ronde tussen honk 2 en 3 eerst een Hawaii rokje aantrekken en dan al Limbo dansend onder een touw door. En tussen honk 3 en 4 “eiertietsje" tussen ei en voorhoofd. Helaas waren ze bij een groot aantal eieren het koken vergeten, waardoor de eierstruif langs het gezicht druipte, maar het leverde wel dubbele punten op.Aan de eerste ronde namen tien teams deel, Sjutseverein Bócheser Jonge, Boca Bóches, Veterinnen 3.0, Scheidsrechters Opgelet!, WDZ 4-4-2, Messaldo en Co, DeMannen en dr Heuts, Stjoba en de drie C‘s, Dubbel D United en Hattrick Heroes. Ze werden verdeeld over drie poules.
De strijd begon en het mag met recht strijd genoemd worden, want er werd met een enorme inzet en felheid gestreden. Kwam het nu door deze verbetenheid of door het feit dat de scheidsrechters ook nog moesten wennen aan de nieuwe regels dat verhitte discussies werden gevoerd? Wie zal het zeggen?
In de tweede ronde werden de teams ingedeeld naar rangschikking in de eerste ronde. De winnaars in poule 1 en zo verder. En ook nu zaten er pittige opdrachten tussen de honken. De zeepbaan tussen honk 2 en 3 en de twee emmers tussen honk 3 en 4. De een gevuld met water, de andere met meel, en daar mochten sporters achtereenvolgens hun kop insteken, dus nu eens niet in het zand. Een wit gezicht leverde ook hier dubbele punten op. Zeepbaan en meelkop leverden de nodige tranen op, van de toeschouwers van de lol, van de deelnemers van het zeepsop in de ogen. Te vermelden valt zeker nog het elegante zijdelings glijden van Noël Souren op de zeepbaan.
Tegen elf uur kon de organisatie de uitslag van het toernooi bekend maken. In poule 1 ging Boca Bóches met de eer van toernooiwinnaar strijken. In poule 2 eindigde Stjoba en de 3 C‘s op de eerste plek. En de eerste prijs in poule 3 ging naar Veterinnen 3.0.
Een prachtige avond waarbij het genieten was geblazen bij deelnemers en het talrijke publiek.
Verslag opgetekend uit de monden van Maud Lipperts, Esmée Muijrers en Eva Brands.
Foto‘s: Wim Lauvenberg.


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina