hoofdsponsor
subsponsoren

CURSUS PUPILLENTRAINER

In het voorjaar hebben drie jeugdtrainers van WDZ, Kim Theeuwen, Bert Vaessen en Martine Lux-Schepers de KNVB cursus pupillentrainer gevolgd. De cursus werd gegeven bij Roda JC en stond onder leiding van John Ortmans, jeugdtrainer van Roda JC en WDZ lid.
In de cursus wordt aandacht gegeven aan hoe je kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar kunt leren voetballen en plezier te hebben in voetballen, hoe je dat aan hen over moet brengen en in training en coaching vorm kan geven.
Concrete onderwerpen die tijdens de cursus aan bod kwamen zijn: het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen, kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen, jongens- en meisjesvoetbal en leiding geven aan jeugdspelers.
De opleiding bestond uit een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel bestond uit acht bijeenkomsten bij Roda JC. Het ervaringsdeel bestond uit het coachen van het eigen pupillenteam. Tijdens dit ervaringsgedeelte voerden de cursisten opdrachten uit waarvan de resultaten verzameld werden in het portfolio.
Op de afsluitende avond mochten de jeugdtrainers als proeve van bekwaamheid een training op de velden van Roda JC verzorgen. De training werd gegeven aan spelers van pupillenteams van WDZ.
Proficiat Kim, Bert en Martine met het behalen van het trainersdiploma.Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina