hoofdsponsor
subsponsoren

JEUGDKAMP 2016-2017

Traditioneel was het de woensdagavond voor Hemelvaartsdag weer een drukte van jewelste op het complex van WDZ. Die woensdagavond start immers al sinds jaar en dag het jeugdkamp voor onze spelers en speelsters van O7 t/m O13. Voor ongeveer 60 kinderen betekende dat rond 18.00u verzamelen, een mooi plekje bemachtigen in één van de 2 tenten op het complex, alles installeren en afscheid nemen van pa en/of ma.
Na het welkomstwoord werd de teamindeling, van de kinderen en de ongeveer 20 teamleiders en -leidsters, bekend gemaakt waarna meteen al keuzes moesten worden gemaakt: welke kleur petje en welke mascotte? Thema van dit jaar was F1, dus de mascottes waren de beroemde F1-coureurs, van Hamilton tot Vettel en natuurlijk was ook Max Verstappen erbij.Even later was het gereedmaken voor de eerste echte activiteit van het kamp, een dropping. De teams werden afgeleverd bij Mosaqua en vanaf daar begon een spannende tocht door Gulpen en omgeving. De routebeschrijving was doorspekt met allerhande vragen, dus het was opletten geblazen om niks te missen. Omdat op dat moment ook Ajax speelde, heeft menige inwoner van Gulpen af en toe wel raar opgekeken als er weer eens een groepje kinderen (en leiders) door het raam stond te gluren naar de stand... Behalve de opdrachten die tussendoor op diverse punten moesten worden volbracht, was ook weer aan de inwendige mens gedacht. Zo halverwege was het tijd voor een broodje worst en wat ontbijtkoek, en kon iedereen er weer tegenaan tot het eindpunt bij het klooster in Wittem was bereikt. Met de auto's terug naar de kantine, waar nog even flink werd nagepraat over de tocht en over Ajax. Het bleef nog lang onrustig die nacht.
En 's ochtends was het weer vroeg op, de eerste waren met de vogeltjes wakker, dus rond half 6 was er al volk in de kantine, en een half uurtje later werd er al flink gevoetbald. Toen ook de langslapers waren opgestaan en de miepen waren gearriveerd, kon iedereen aan tafel aanschuiven voor het ontbijt. Na het ontbijt werd gestart met de combi van voetbalvaardigheden en wedstrijdvormen, de hele ochtend alleen maar bezig zijn met voetballen dus. Gezien de hitte en de strijdlust was een regelmatige pauze toch wel nodig. Na de lunch was het tijd voor de F1 Race tocht, een speurtocht door Bocholtz, waarbij van opdracht naar opdracht werd gelopen, en elk team een eigen startpunt en route had. De opdrachten varieerden van 'water kelneren' tot 'ontsnappen uit het doolhof', maar ook de klassieke (en vermoeiende) kruiwagenrace ontbrak niet. En alsof dat nog niet genoeg was, stond er ook nog een tractorpull op het programma. Zelfs de miepen hebben hun krachten even met de tractor getest. Terug in de kantine kon al snel worden aangeschoven voor het avondeten, friet met snack, wat iedereen liet zich dat goed smaken. 's Avonds stond er eigenlijk nog een hele uitgebreide meerkamp op het programma, maar gezien de wedstrijd MVV - Roda JC was besloten om de meerkamp in te korten en eerst gezamenlijk in de kantine naar dé wedstrijd te kijken. De stimmung zat er als snel in, het was net of we er live bij waren met z'n allen. Vanwege alle vertraging in Maastricht, werd ook de meerkamp extra vertraagd, maar uiteindelijk konden we toch van start gaan hiermee. 7 spellen waren overgebleven, en het was net voor middernacht toen elk team alles had afgerond.
Vrijdagochtend bleef het al wat langer rustig, de inspanningen begonnen hun tol te eisen; in de tent van O13 bleef het iets te lang stil, dus de kids en leiding in die tent werden 's ochtends wakker gemaakt met het lawaai van een paar klepperende potdeksels. Het ontbijt ging er weer goed in, waarna de teams zich gingen voorbereiden op hun optreden die avond. Een optreden, vrij te verzinnen, maar wel met als thema F1. Er werd geschreven, muziek uitgezocht, geklust, alles werd uit de kast gehaald om die avond te schitteren. Maar na de lunch werd er eerst nog vertrokken naar Zwemparadijs Otterveurdt in Hoensbroek, dat de hele middag was afgehuurd; zeker met die temperaturen een hele goeie keuze van de activiteitencommissie. Na terugkomst bij WDZ was het tijd voor de gebruikelijke barbecue om de energie weer aan te vullen, om 's avonds nog eenmaal te vlammen. Want die avond was de laatste kans om nog iets aan de stand te veranderen. En wat werden er weer briljante optredens opgevoerd, werkelijk een lust voor oog en oor. De Grand-Prix va Boches, de F1-polonaise, de WDZ-race, diverse pitstops, buuttereedners in de HamilTON, teveel om op te noemen. De jury had het zwaar om de einduitslag te bepalen, maar uiteindelijk vonden ze dat het beste optreden was verzorgd door team 4 met "Een dag uit het leven van Max en Jos Verstappen", een documentaire doorspekt met reclameslogans, oneliners en dé clichés van F1. Deze winst bleek echter niet voldoende om de eindstand voor het jeugdkamp op de kop te zetten, want ook na de optredens ging team 5 nog steeds aan kop, zodat zij zich de winnaars van 2016-2017 mochten noemen.
Zaterdag tenslotte werd rustig gestart met een laat ontbijt, om vervolgens nog even flink aan te pakken met z'n allen. Alles weer bij elkaar zoeken, inpakken en opruimen. Tussendoor uiteraard even pauze voor de prijsuitreiking en de slotwoorden, en daarna weer verder met kantine poetsen, tenten afbreken en kantine weer inruimen. Met flink wat hulp van de jeugd was het ook dit jaar weer snel gepiept, en bleef er nog tijd over om een balletje te trappen, voordat de ouders arriveerden om hun kroost op te halen.
Een geslaagd jeugdkamp zonder meer dit jaar. De activiteiten waren wederom super, oude vertrouwde klassiekers, maar ook hele leuke nieuwe activiteiten, spellen en opdrachten, die de mensen van de activiteitencommissie hadden bedacht. Klasse gewoonweg. De verzorging was top, grote complimenten voor de WDZ miepen. Ook de complimenten voor de teamleiding; deze had dit jaar een verjongingskuurtje gekregen, omdat enkele oudgedienden waren afgezwaaid, maar gelukkig ook omdat er een hele bups enthousiaste nieuwelingen had besloten om teamleider / -leidster te worden. Hopelijk komen ze volgend jaar weer met z'n allen, want het ging geweldig. Rest alleen nog een groot dank je wel aan iedereen die heeft meegeholpen om het kamp weer zo'n succes te maken, en dat zijn niet alleen de mensen die hiervoor al zijn genoemd, maar zeker ook de activiteitenbegeleiders (ouders en spelers/speelsters van oudere teams), de nachtwachten en de sponsoren, en waarschijnlijk vergeten we er nu toch nog een paar. Daarom nogmaals: IEDEREEN hartstikke bedankt!


Bron: Harrie Degens


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina