hoofdsponsor
subsponsoren

WALKING FOOTBALL

WDZ gaat starten met wandelvoetbal of walking football voor 55 plussers. Voetballen een leven lang, is het motto. Zowel mannen als vrouwen kunnen meespelen, aan de leeftijd wordt geen bovengrens gesteld. De KNVB heeft aan deze manier van bewegen strenge regels verbonden, je mag uitsluitend wandelen, slidings zijn niet toegestaan, geen lichamelijk contact toegestaan, de bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden en nog wat andere regels. Naast actief bewegen gaat het natuurlijk om de gezelligheid en de sociale contacten.
Op dinsdag 7 maart vond in het WDZ clubhuis de eerste bijeenkomst plaats van de de groep met een zestiental leden. Voorzitter Huub Schepers heette de aanwezigen welkom en vervolgens gaf Esther Copier aan de hand van een PowerPoint presentatie uitleg over het spel walking football zelf en hoe WDZ het walking football gestalte gaat geven.


Op woensdag 15 maart gaat trainer Jo Lux van start met de wekelijkse trainingen. De training begint om 10 uur tot 11 uur, waarna enige tijd is ingeruimd voor een gezellige nazit. Jo wil voorlopig ruim de tijd geven om het spel onder de knie te krijgen.
Nieuwe leden van de groep walking footbaal zijn van harte welkom, kom gerust maar eens kijken.

De groep walking football liefhebbers op de eerste bijeenkomst.Bron: Pr-cie


Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina