hoofdsponsor
subsponsoren

PELGRIMAGE NAAR WITTEM

PELGRIMAGE NAAR WITTEM
Op zaterdag 3 augustus togen leden van WDZ en het feestcomité WDZestig naar Wittem om in het klooster een worst aan te bieden aan de H. Clara en de H. Gerardus.
Na een tocht van ongeveer anderhalf uur streek de groep neer op het terras van café Oud Wittem, waar we keurig en snel voorzien werden van koffie en vlaai of een Gerardus biertje.
Rector Erinkveld van Klooster Wittem wachtte al buiten de Gerarduskapel en nodigde het gezelschap naar binnen. In de kapel legde hij de pelgrims de betekenis van een worst brengen naar de H. Clara uit. In vroegere tijden moesten de zusters Clarissen leven van gaven van bezoekers aan het klooster, een worst bijvoorbeeld als gave. In ruil daarvoor gedachten de zusters de intentie van de gever in hun gebed.
“Natuurlijk kunnen we met ons gebed het weer niet beïnvloeden", vertelde de rector, “maar we kunnen wel bidden voor samenwerking en eensgezindheid in de voorbereidingen en het vieren van het feest en een goede instelling om er samen de schouders onder te zetten."
Samen zong hij met de groep het “Lied ter ere van Sint Gerardus".
Voorzitter Huub Schepers bood tenslotte de worst aan en sloot aan bij de woorden van de rector. Hij sprak de hoop uit dat het gebed ons de kracht zou geven om ons thema “verbinden en omzien naar elkaar" in de vereniging en in de dorpsgemeenschap in daden uit te drukken als uitdrukking van onze Christelijke geloofsovertuiging.
Bij het uitgaan van de kapel ontvingen alle pelgrims nog de Gerardusspeld. Dank aan rector Erinkveld, aan alle deelnemers en allen die deze tocht mogelijk hebben gemaakt.

KLIK HIER VOOR HET GEBED IN DE KAPELGeplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina