hoofdsponsor
subsponsoren

SPONSOR WEBINAR MET GUUS PELZER

Helaas in dit voorjaar nog geen sponsoravond waar we met zijn allen bij konden zijn, maar daar voor in de plaats op maandag 31 mei een webinar.
Vanuit de grote vergaderzaal bij RD4 nam Guus Pelzer, directeur van het Waterschapsbedrijf Limburg, ons mee in de wereld van de waterzuivering in Limburg. Verbazingwekkend waren de getallen. In Limburg staan 17 zuiveringsinstallaties en bijna 1000 gemalen, aangestuurd vanuit de centrale regiekamer in Roermond. De installaties zuiveren het water van 500.000 huishoudens en 30.000 bedrijven. Per jaar worden 150 miljard liter water gezuiverd. De kosten van dit hele proces bedragen 78 miljoen euro per jaar. Per gezin betalen we 43 eurocent per dag om ons afvalwater te zuiveren.
De spreker ging verder in op uitdagingen van de komende tijd. De klimaatverandering, circulair gebruik van grondstoffen, verduurzaming van onze energiehuishouding en de dreigende krapte op de arbeidsmarkt. “Uitdagen zijn er om samen te overwinnen" is zijn mantra. Blijven innoveren is dringend nodig en soms is het nodig om blanco te beginnen uitgaande van “Stel er was niets…".
Het was natuurlijk heel mooi om te horen dat belangrijke innovaties worden toegepast in de waterzuiveringsinstallatie in onze gemeente.
Organisator Roger Wetzels stelde namens het publiek thuis nog enige vragen aan de spreker, waarna voorzitter Huub Schepers de spreker dankte voor zijn bijzonder leerzame uiteenzetting waaruit de vereniging de nodige leerstof voor haar eigen functioneren kan halen.
Dank aan Mario Possen voor de verzorging van de techniek.
Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina