hoofdsponsor
subsponsoren

WINST EN VERLIES

WDZ 2 verliest wedstrijd in de eerste minuten
De wedstrijd tussen WDZ 2 en SSA West United 2 was nog geen vijf minuten oud of op het scorebord prijkte tot stomme verbazing van de trouwe supporters 0-2.
Het ongeluk begon toen een WDZ verdediger de bal uit een strakke voorzet over links hard in eigen doel schoot. Enkele minuten later botsten twee verdedigers op elkaar en de spits van de Maastrichtenaren liet zich de geboden kans niet ontgaan. Twintig minuten later zag de spits van SSA vanaf de middellijn de WDZ keeper te ver voor zijn goal staan. Met een magistrale lob tekende hij de 0-3 aan en leek de wedstrijd een verloren zaak.
In de tweede helft ging het team van trainer Niek Vanweersch duidelijk uit een ander vaatje tappen. De druk op de tegenstander werd opgevoerd, maar helaas bleek het benutten van kansen een manco. Een kleine tien minuten voor het eind kroop WDZ dichterbij met een door Dean Swinkels benutte strafschop. Twee minuten later scoorde Koen Brands de 2-3 en er kwam hoop. Een mooie kans kwam nog, maar de gelijkmaker bleef uit. De zeperd bij de start bleek fataal.


Driepunter voor WDZ 4
Het vierde elftal had vandaag de zware opgave om de reserves van SV Geuldal onder de duim te krijgen. Vanaf het begin was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar kon weinig gevaar stichten voor het doel van de ploeg uit Wijlré en Strucht. Op het half uur kwam de oude voetbalwet uit, als je verzuimt te scoren, valt de goal aan de andere kant. Na slecht uitverdedigen kreeg de spits van Geuldal de kans. WDZ keeper Tim Ortmans dook naar de rechter hoek, maar helaas voor hem verdween de bal in de linker hoek. De 0-1 betekende ook de ruststand.
In de tweede helft kwamen drie dotten van kansen in de eerste 5 minuten, een bal van Roy Kisters op de lat benaderde het doel nog het meest. Op het uur zorgde Roel Degens voor de verlossing, hij schoot de gelijkmaker binnen. Wat later zorgde Jesse Canisius met een kopbal na een corner voor de verdiende voorsprong. Kort voor tijd moest Peter Wiertz helaas uitvallen met een ernstige knieblessure. In de blessuretijd werd René Jorissen in het strafschopgebied neergelegd, maar de goed leidende scheidsrechter René Flekken vond het wel goed geweest en floot niet voor de strafschop maar voor het einde.Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina