hoofdsponsor
subsponsoren

WDZ 1 HEEFT DE WIND IN DE ZEILEN

Gulpen 1 - WDZ 1 1-2, zondag 29 september 2019
Op deze grijze zondag ging het vlaggenschip van WDZ 1 op bezoek bij FC Gulpen. Om half 3 werd er voor het eerst op fluitje geblazen door de scheidsrechter en werden de intenties van WDZ direct duidelijk, namelijk 3 punten meenemen naar Bocholtz.
FC Gulpen werd teruggedrongen naar eigen helft en hield voornamelijk tegen. WDZ probeerde met verzorgd voetbal de defensie van Gulpen uit elkaar te spelen. Dit leidde tot enige speldenprikjes voor de neus van de Gulpengoalie. Na ca. 10 minuten te hebben gespeeld kreeg WDZ een corner aan de linkerkant van het veld. Roy Flekken werd op 11 meter goed vrijgespeeld en schoot de bal onberispelijk op goal. Deze kon niet gestopt worden door de doelman. 0-1 WDZ.
De gasten bleven voetballen en proberen ruimtes te vinden om de voorsprong verder uit te bouwen. Gulpen hanteerde voornamelijk de lange bal en probeerde via deze weg hun snelle spitsen te bereiken. Hetgeen niet leidde tot uitgespeelde kansen.
Na een mislukte combinatie op het middenveld van WDZ en goede pass over de verdediging, stond de spits van Gulpen oog in oog met de WDZ doelman. De spits van Gulpen faalde niet, 1-1. Tevens de ruststand.
Na rust zette WDZ hoger druk, waardoor Gulpen wederom teruggedrongen werd op eigen helft. Net als in de eerste helft werden er kansen gecreëerd door de uit spelende ploeg. Door verkeerde keuzes en slordigheid in de eindfase resulteerde dit niet in een verdiende voorsprong voor de mannen van WDZ.
Rond minuut 70 kreeg WDZ een corner. Middels een korte combinatie en een individuele actie van Luuk Brinkhoff, kon Marc Schröder de 1-2 voor WDZ binnen tikken. Een verdiende voorsprong gezien het wedstrijdbeeld.
Gulpen probeerde in de slotfase nog de gelijkmaker te forceren, maar de goed spelende WDZ-verdediging is geen enkele keer meer in de problemen gekomen.
Al met al een goede en verdiende overwinning van het vlaggenschip van WDZ. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen Leonidas-Wolder op het programma.
Jeroen Hünen. Foto‘s: René Flekken.Geplaatst op: -


« Terug naar vorige pagina