5e klasse 01

31 oktober 2021 10:00

J. Spork

Onbekend

Vooraf was de verwachting dat deze wedstrijd bol zou staan van strijd, passie en vuurwerk.

Welnu dat heeft ietwat anders uitgepakt. Het werd vanaf het begin duidelijk waar WDZ vandaag zijn zinnen op had gezet. Bij Weltania werden een aantal sterkhouders door blessures node gemist! En tot overmaat van ramp moest Tessa de la Haye er na een paar minuten ook al geblesseerd vanaf. De ploeg uit Heerlen kwam op alle fronten tekort en kwam eigenlijk niet meer onder de druk vandaan!
Na 10 minuten hadden de aanvallers van WDZ al drie dotten van kansen laten liggen. Dit zou toch een waarschuwing moeten zijn voor de ploeg van Monique Luijten. Maar na 20 minuten stond er al 3-0 op het scorebord. Een halve omhaal van Esmee, een rebound afgerond door Dajana en wederom Esmee na een fraaie dribbel.

De kansen voor de thuisclub regen zich aaneen en Weltania had maar weinig tot geen verweer. Van enige opbouw was ook al helemaal geen sprake meer. Het was niet meer dan tegenhouden. Het werd 4-0 door Eva via de rebound na een schot van Dajana. Voor rust scoort Dajana ook nog 5-0!
Na de thee kwam Weltania beter voor de dag. Duels werden wat feller en ze probeerden heel opportunistisch de lange bal te hanteren, maar tevergeefs. Na een hoekschop maakte Shayenna er 6-0 van middels een frommel goal. In de tweede helft kwam Weltania zegge en schrijve tot een afstandsschot en een hoekschop. Het verweer van Weltania was gebroken en WDZ vond het ook wel best zo. Het slotakkoord was voor Dajana, die na een dieptepas fraai de 7-0 liet aantekenen.
WDZ gaat volgende week op bezoek bij LHC/UOW en Weltania ontmoet VV Schaesberg.

Foto's: Huub Schepers