Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

WDZ 1 nam het op zondag 11 juni in de halve finale van de nacompetitie op tegen SVME uit Mariadorp-Eijsden. Deze ploeg was als tiende geëindigd in de derde klasse A.

De thuisploeg begon nerveus aan de wedstrijd en gaf ruimte weg aan de Eijsdenaren. Na zes minuten bracht aarzelend optreden in de WDZ defensie Mick Huijnen in vrije schietpositie en de bal verdween laag in de hoek langs de vergeefs uitvallende Bas de Vreede.

Het spel golfde op en neer met kansen aan beide kanten, maar de thuisploeg kon niet echt groot gevaar stichten in de defensie van SVME. Tot in de 14e minuut, Koen Brands schoot de bal vanaf de rechter kant net langs de verkeerde kant van de paal in de verre hoek. Maar nog tien minuten later was het raak, Jop Bleijlevens liet een paar spelers zijn hielen zien en schoot de bal vanaf de zestien meter lijn hard tegen de touwen.

WDZ schudde alle schroom van zich af, op het half gaf Jeroen Hünen vanuit het middenveld een bekeken pass op Roy Brassé en met een halve omhaal liet Roy de keeper volslagen kansloos. Drie minuten later weer een doelpunt van grote schoonheid. Van ruim 25 meter joeg Jeroen Hünen de bal in de verre bovenhoek. De 3-1 betekende ook de ruststand.

Na de pauze probeerden de gasten terug te komen in de wedstrijd en waren hier ook dichtbij. Bij een afstandsschot van Tim van Geyn belandde de bal op de binnenkant van de paal en schoot weer het veld in. WDZ nam deze waarschuwing serieus en nam nu het heft terug in handen.

Een klein kwartier voor het eind kwam de beslissing. Jop Bleijlevens zette de bal strak voor en Roy Brassé was er als de kippen bij om af te ronden. Een paar minuten later voltooide Roy zijn hattrick en was het tijd voor een publiekswissel. Al in blessuretijd bracht Rik Gillissen de 6-1 op het scorebord.

In de finale treft WDZ een oude bekende, Leonidas-Wolder, dat Helden middels penalty’s uitschakelde.

De wedstrijd wordt komende zondag in Cadier en Keer gespeeld op het kunstgras van de v.v. Keer.
Foto's: René Flekken