Sint Antoniusstraat 17
5954NA
BEESEL
tel. 077-4741003

Op Paaszaterdag zijn we afgereisd naar Beesel voor de wedstrijd tegen VV Bieslo. Eigenlijk was de wedstrijd bij voorbaat al verloren, weliswaar hadden we een krappe- en gehavende selectie, maar de juiste instelling was compleet zoek!

In de eerste helft hielden we nog enigszins gelijke tred. Na 5 minuten liet Bieslo al aantekenen. Twee minuten later trok Eva de stand weer gelijk na goed voorbereidend werk van Shayenna. Weer 5 minuten later kwamen we zelfs op voorsprong na een afstandsschot van Eva die door de Bieslo goalie Julia Schreurs werd losgelaten en de rebound werd door Dajana binnen gewerkt. Vlak voor het rustsignaal scoorde de behendige spits Kim Kessels de gelijkmaker.

Na rust was er bij de WDZ dames geen sprake meer van een opbouw, er werd ook geen enkel persoonlijk duel meer gewonnen en geen pass kwam meer aan. Het was een beetje tegenhouden - meer niet! Terwijl de speelsters van Bieslo de mouwen nog eens extra opstroopten keken, stonden wij erbij en keken er naar.

Vooral bij standaardsituaties - corners en vrije trappen - was het bij ons alle hens aan dek. Hierbij maakte de WDZ verdediging een erg onzekere en weifelende indruk. Staat los van het feit dat er bij Bieslo een aantal klasbakken rondlopen. Met voorin Kim Kessels en Pauline Dreessen en op het middenveld Esmee Franssen als kartrekkers. Bovendien staat de verdediging als een huis die de fysieke strijd niet schuwde. Een team dat steeds op zoek was naar de voetballende oplossing. Bieslo  scoorde in korte tijd nog vier keer en stuurden de Vrouwluuj met een 6-2 nederlaag terug naar Bóches.

Tekst: André Hall