Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Na een lange winterstop door veel afgelaste wedstrijden mocht er op een ijskoude dinsdag 7 februari weer voor het eerst worden afgetrapt. Tijdens de bespreking werd nog maar eens herhaald dat in de tweede seizoenshelft de teller weer op 0 stond. Maar de mannen van Dean Paas wilden natuurlijk de prachtige eerste seizoenshelft voortzetten met een overwinning op het thuiscomplex.

In de beginfase van de wedstrijd liet Schaesberg het betere van het spel zien, maar in een vlugge counter door wat gepruts aan de kant van Schaesberg kon er vanaf een afstand op doel worden geschoten. De keeper was uit positie maar wist de eerste inzet nog te pareren, daarna lag het doel open en was het makkelijk binnenschuiven voor Dean Canisius (1-0). Na de treffer bleef het spelbeeld hetzelfde, Schaesberg met veel balbezit maar de grote kansen waren toch echt voor WDZ. Met name door een goed georganiseerde verdediging waardoor er vaak gecounterd kon worden.

De tweede helft was niet anders, Schaesberg zette wat meer druk waardoor er ook voor hun nu meer kansen ontstonden. Een dribbel voorafgaand aan een schot van afstand dat maar liefst twee keer werd aangeraakt onderweg naar het doel resulteerde dan ook in de gelijkmaker. WDZ moest dus reageren wilden ze de 3 punten in Bocholtz houden. Dat gebeurde ook enkele minuten later was het Joep Dreessen die wederom de voorsprong voor WDZ verzorgde met een bekeken intikkertje vanuit een vrijetrap.

In de slotfase stond WDZ weer goed en gaf niks weg, ondanks de ruim genomen naspeeltijd van de scheidsrechter (10 minuten) hield men stand. Zo werd de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op karakter gewonnen en begint WDZ 2 op de beste manier, met 3 punten die in Bocholtz blijven.

Komende zondag wacht Minor 2, en de mannen van Dean Paas zijn gebrand om wederom de 3 punten in Bocholtz te houden.

Tekst: Sem Sodermans