Hendrick Avercamp 1
6445EK
BRUNSSUM
tel. 045-5253877

In het eerste halfuur was duidelijk te merken dat het deze middag om een zes punten wedstrijd ging. Verreweg het meeste van de wedstrijd speelde zich buiten de beide strafschopgebieden af. Echte kansen kwamen er derhalve niet. In de 37e minuut werd de bal onvoldoende weggewerkt door de gasten defensie. De bal werd tegen de Langeberg spits aangeschoten en deze bedacht zich geen seconde en pakte het cadeautje dankbaar uit, 1-0.

De gelijkmaker liet slechts enkele minuten op zich wachten. Jop Bleijlevens rondde een lange rush vakkundig af en bepaalde de ruststand op 1-1.

De meeste touwschouwers waren nog in de kantine toen WDZ op voorsprong kwam. Uit de scrimmage na een corner pikte Marc Schröder de bal op en joeg deze tegen de touwen. In de volgende dertig minuten kwam de defensie rond Bas de Vreede geregeld in het nauw. Door het vaak ver oprukken van de halfspelers kwam er veel ruimte tussen de linies en daar profiteerde de thuisploeg van. Met fraaie reddingen wist Bas de Vreede echter schoon te houden. In de 76e minuut bracht Dean Canisius uit een snelle counter de 1-3 op het scorebord en daarmee ook rust bij de spelers en de supporters. Met een fraaie kopbal plaatse Dean Canisius één minuut voor het eind de spreekwoordelijke kers op de taart. Drie kostbare punten waren binnen.

Tekst en foto’s: Huub Schepers