Koekoeksweg 2
6411RX
HEERLEN
tel. 045 -5112276

Voor WDZ 2 stond een uiterst spannende en belangrijke wedstrijd voor de boeg. De mannen van Dean Paas moesten uit tegen Weltania 2, de koploper van de competitie.

De eerste kans van de wedstrijd liet niet lang op zich wachten. In minuut 2 werd de bal achter de verdediging van Weltania gegooid. Roy Brassé kon, op hoge snelheid, de bal nog knap voor het doel brengen, waar Bram Brands de bal volley op de sjloep pakte. Helaas enkele centimeter over het doel! Enige momenten later kreeg WDZ een vrije trap, 30 meter van het doel. Marvin Everartz krulde de bal de 16 in, waar Luca zich los maken kon van zijn tegenstander en de bal met de voet in het net legde. Een vroege 1-0 voor WDZ.

Vanaf dit moment had WDZ het spel in de hand en werd de tegenstander flink onder druk gezet. Een terugspeelbal op de keeper van Weltania resulteerde dan vervolgens in de 2-0 voor WDZ. Roy Brassé bleef doorlopen op de keeper die de bal tegen het hoofd van Roy aanschoot. Een knappe en strakke kopbal laten we maar zeggen. De tegenstander vond het achteraf nog twijfelachtig of het geen handsbal was. De afdruk van de bal in het gezicht en de verloren lens van Roy konden echter het tegendeel bewijzen.

Een dik kwartier voor rust kwam WDZ alweer gevaarlijk voor het doel van Weltania. Bram Beugels probeerde de bal vanaf de 16 in de goal te krullen. De bal werd van richting veranderd door de verdediger en stuiterde de andere hoek in. Een verdiende 3-0 voor de mannen van 2. Even later vergat Dean Swinkels de 4-0 te maken na een geweldige solo van Frank. Volgende keer beter Dean! De directe tegenaanval van Weltania resulteerde in een penalty voor de thuisploeg. Een lichtelijk duwtje van Bram Beugels was al genoeg voor de scheids om te fluiten, 1-3!

Vlak voor rust veranderde de situatie dan essentieel voor de mannen in wit. Stijn Jansen kreeg de tweede gele kaart en moest van het veld. Een domper voor WDZ, die nu lange tijd met 10 man moesten spelen.

De tweede helft is vrij simpel te beschrijven. WDZ probeerde met Jan en alleman het doel te verdedigen wat lange tijd goed ging. Welten bleef doorgaan en kon met behulp van twee vrije trappen de stand nog gelijk trekken naar 3-3.

Ondanks perfect voetbalweer ervaarden de mannen van Dean een uiterst ongelukkige voetbalzondag. Dinsdag staat de volgende wedstrijd al op de planning tegen de andere titelkandidaat; Alfa Sport!

Tekst: Luca Matheus