Hofstraat 5
6372XC
LANDGRAAF
tel. 045-5316658

Op dinsdagavond stond voor WDZ 2 een uitwedstrijd tegen Schaesberg op het programma. Na twee wedstrijden met teleurstellende resultaten, waren we als team gebrand om de drie punten mee naar huis te nemen.

De wedstrijd begon letterlijk en figuurlijk flitsend. Nadat bij een politiecontrole voor het complex van Schaesberg een -niet nader te noemen WDZ-speler met een geel voertuig- een kleine snelheidsboete had gekregen, begon WDZ 2 scherp aan de wedstrijd. Met als gevolg na 5 minuten een kopbal van Luca die volgens de scheidsrechter en de mannen van Schaesberg van de lijn werd weggekopt. Echter de spelers van WDZ zagen dit anders en was deze bal misschien wel een meter achter de doellijn. Helaas bleef de stand 0-0.

In het vervolg van de eerste helft bleef WDZ gestructureerd voetballen en werden er veel duels gewonnen. Verdedigend werd er door het hele team niks weggeven, maar helaas bleven de grote kansen ook beperkt door het defensieve blok van Schaesberg. De stand veranderde niet en de spelers gingen rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. WDZ mocht de bal hebben en proberen door de defensie heen te komen. Er waren genoeg mogelijkheden met vooral de grote kansen die we creëerden via de standaardsituaties. Het geluk, dat WDZ 2 in het begin van het seizoen veel vaker had, was vandaag niet aan onze zijde.

Ondanks het nieuwe puntenverlies mogen we met kopjes omhoog verder kijken naar de volgende wedstrijden. Met zondag de topper tegen nummer 1 Weltania. WDZ zal gebrand zijn om hier met de winst ervandoor te gaan.

Tekst: Max Hamers
Foto’s: Wim Lauvenberg