NAAR HOENSBROEK VERPLAATSTE WEDSTRIJD EINDIGT IN GELIJKSPEL

Frederikstraat 50
6433GL
HOENSBROEK
tel. 045-5216785

De laatste competitiewedstrijd van de 2e fase staat op het programma en daarmee ook de laatste wedstrijd van 2022.  Vrijdagavond komt  het bericht dat alle thuiswedstrijden voor zaterdag afgelast zijn vanwege de slechte toestand van de velden. Dit bericht komt niet echt als een verrassing, omdat de staat van onze velden met momenten bedroevend slecht is. Later op de avond krijgen we bericht van Football Club Hoensbroek waarin ze aanbieden om morgen aan de Frederikstraat in Hoensbroek te ballen, super toch!

Daar gaan we dan op naar Hoensbroek voor onze laatste thuiswedstrijd. Na een korte warming up en een thermo laag onder onze prachtige shirts zijn de spieren opgewarmd van Roel, Ivar, Jef, Xander, Raff, Cas, Tjeu, Tim, Thijs, Niek en Zep.

In de eerste helft Is het WDZ dat het spel bepaalt door mooi en snel combinatiespel. Maar als zo vaak worden de vele kansen niet benut. De 0-1  valt in de 18e minuut door een vrije trap van Cas die de FC keeper los laat en een oplettende Zep tikt de bal met zijn knie in het doel. In de laatste 7 minuten van de 1e helft is het FC Hoensbroek dat brutaler wordt en duels wint. Dit resulteert in de 26e minuut in 1-1 door een onhoudbare hoge bal waarbij keeper Roel kansloos is. In de voorlaatste minuut voor de pauze valt ook nog de 2-1, waardoor WDZ met een achterstand aan de ranja gaat.

In de tweede helft gaat WDZ verder met verzorgd  combinatievoetbal waar Louis jaloers op zou zijn. Maar het afmaken van de vele kansen blijkt toch niet zo makkelijk te zijn, maar in de 43e minuut wordt door een hard afstandsschot van de voet van Cas de dik verdiende gelijkmaker gescoord.

Na de wedstrijd worden de penalty’s nog geschoten en wellicht hebben de spelers nog de avond van te voren naar Oranje gekeken, want door beide teams wordt er nauwelijks een penalty in de goal geschoten. Jammer, want wij hebben al een jaar hierop geoefend met hulp van een penalty trainer, maar helaas die tijd en energie lijkt voor Nopp(ert)s.

Om het seizoen af te sluiten wordt In onze kantine nog genoten van de heerlijke ‘pletsjeskoch’ en een glaasje ranja. Op naar 2023!