GULPEN
tel. 043-4502900

Tijdens het herfstreces zijn een aantal knopen doorgehakt, met als gevolg dat een aantal jongens en meisjes zijn doorgeschoven naar de JO9. Daardoor blijven er twee JO8 teams over die qua spelers wat ruimer in hun jasje zitten. Met een aantal stevige trainingen in de benen zijn we klaar voor de tweede fase. En dat wordt uitdagend genoeg, want beide teams zijn één klasse hoger ingedeeld dan tijdens de eerste fase.

SJO Krijtland JO8-2 - WDZ JO8-1 11-5
Toevalligerwijs was dit ook de laatste wedstrijd vóór het herfstreces. Toen werd het veel tegen weinig. Nu was het de openingswedstrijd in de tweede klasse. Bij Krijtland speelde een klein blond manneke die onwijs goed kon dribbelen en schieten. Die maakte eigenlijk het verschil in de wedstrijd. Na een 5-1 ruststand knokte WDZ zich terug in de wedstrijd, maar de teller stokte bij vijf WDZ doelpunten. Aan het eind van de wedstrijd scoorde Krijtland nog een paar keer waardoor de nederlaag wat te zwaar uitviel.

WDZ JO8-2 - Chèvremont JO8-1 0-11
De eerste wedstrijd voor de jongens en meisje in de 3de klasse tegen een dominerend Chèvremont.

Na een snelle openingsgoal van de tegenstander stond het na 10 minuten al 0-5. We worden overrompeld, maar blijven wel voetballen. Nog voor rust weet Tijn na een solo rush van 30 meter en 4 blauwe wolven in de rug, nog tot aan de goal van de tegenstander te komen, helaas ging de poging net aan het doel voorbij. Daarmee ook de beste kans voor WDZ. Ruststand 0-7.

Door goed druk te zetten op de bal, waar mogelijk goed samenspel en vooral wilskracht, blijven we de 2de helft overeind en kunnen Chèvremont nog wat tegenstand bieden. Deze tegenstander was voor onze JO8-2 een maatje te groot, ondanks goed spel van onze kant.