6411RX
HEERLEN
tel. 045 -5112276

Weltania 1 - WDZ 1 0-1 (0-1) 6 november 2022

Met 10 punten uit 5 wedstrijden was tegenstander Weltania prima aan het seizoen begonnen. Aangezien WDZ zelf met 7 uit 5 startte, stond er dus een heuse zes punten wedstrijd op het programma.

In de eerste helft had Weltania overwegend de bal, maar was het WDZ dat gevaarlijk werd via snelle uitbraken. Na een kwartier spelen was het Jeroen Hünen die met een afgemeten lange bal Koen Brands vrij voor de keeper zette. Deze bleef uiterst kalm en rondde zakelijk af: 0-1.

In de tweede helft begon het te druppelen en was het wachten op de storm. Deze storm kwam er ook, maar het waren niet de weersomstandigheden, maar tegenstander Weltania die daarvoor zorgde. Met veel arbeid, het nodige geluk, maar voornamelijk uitstekend keeperswerk van Bas de Vreede werd de overwinning over de streep getrokken. Beide ploegen blijven op deze manier hangen in de subtop van de competitie.

Tekst: Marc Schröder.
Foto’s: vv Weltania.