6301PX
VALKENBURG LB
tel. 043-6015221

Waar de meeste mensen Valkenburg deze zondagmiddag bezochten voor de kerstmarkt, stond voor WDZ 1 de uitwedstrijd tegen Walram op het programma. Met het kwik maar net boven nul was de temperatuur dusdanig dat een warme glühwein geen overbodige luxe zou zijn. De hoop van de supporters was dan ook gevestigd op een leuke strijd.

De thuisploeg begon voortvarend en vol energie aan de wedstrijd. De mannen van de Bocholtzerheide werden dan ook genoodzaakt om zich te beperken tot verdedigen. In een van de zeldzame uitbraken, lukte het Ruben van Vark om Randy Eberhard vrij voor de keeper te zetten, maar deze wist zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant lukte dit Bas de Vreede ook, waardoor er met een 0-0 stand de rust werd ingegaan.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet en was het Walram dat het WDZ-doel onder vuur nam. Lange tijd ging dit goed tot uiteindelijk een vlammend schot onhoudbaar bleek. Hierdoor leek het vertrouwen en het verzet van WDZ gebroken en liep Walram verder uit naar een 3-0 overwinning.

Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma thuis tegen koploper Alfa Sport.

Tekst: Marc Schröder.
Foto’s: René Flekken.