Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Na een feestelijke morgen op het sportpark Neerhagerbos (winterkampioenschap WDZ 2) stond voor het eerste de tegenstander uit Hoensbroek op het programma. De eerste minuten gingen duidelijk naar de ploeg uit Hoensbroek, die met enkele kansen iets scherper voor de dag kwam. Hoensbroek zette WDZ flink onder druk in de eerste 20 minuten, waardoor het spel van WDZ zeer onrustig oogde. Dit leidde tot een paar gevaarlijke uitbraken van de gasten, waarbij keeper Bas de Vreede meerdere geweldige reddingen moest verrichten. Twee minuten later waren het weer de gasten uit Hoensbroek, die met een bal op de lat, dichtbij de 1-0 waren. Enkele minuten later was het dan raak voor de gasten uit Hoensbroek.

In de 25ste min gleed Roy Flekken uit, waardoor de aanvaller van FC Hoensbroek 1 op 1 met Bas de Vreede stond. Echter keerde Bas de bal waardoor WDZ niet in een mum van tijd tegen een 2-0 achterstand aankeek. In het verdere verloop van de eerste helft kwam WDZ moeilijk in het spel en werden de ballen te snel ingeleverd bij de tegenstander. Echter 5 min voor rust wist Stijn Brands met een schitterende actie de bal op randje zestien neer te leggen, waardoor Koen Brands de bal strak (Schlenzer) tegen de touwen schoot. Maar WDZ kon deze stand niet tot aan de pauze volhouden, kort voor rust werd een voorzet van Hoensbroek ongelukkig weggewerkt door een verdediger van WDZ.

In de tweede helft zag het spelbeeld er al heel anders uit. WDZ haalde alles uit de kast om de gelijkmaker te scoren. Tien minuten voor tijd mocht ook publiekslieveling Jeroen Hünen zich klaar maken voor een invalbeurt. Vlak voor tijd scoorde Marc Schröder dan ook de gelijkmaker. De gelijkmaker werd helaas afgekeurd wegens buitenspel en hier waren de meningen over verdeeld. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd er nog een overtreding van Hoensbroek in het strafschopgebied geconstateerd. De allerlaatste kans werd niet met beide handen gegrepen. Zo miste eerst Jop Bleijlevens vanaf elf meter (keeper te vroeg van de lijn) en daarna Randy Eberhard Meteen na de penalty floot de scheidsrechter de wedstrijd af en gingen de elf van Martin Kremers met 0 punten de kleedkamers in.

Volgende week staat de uitwedstrijd in Valkenburg op het programma!

Tekst: Yannick Frijns en Stijn de Vreede.
Foto’s: René Flekken.