6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Zondag 27 november, de dag dat WDZ 2 historie schrijft. Als eerste senioren elftal in de 63 jaren oude clubgeschiedenis behaalt ons 2e elftal een heus winterkampioenschap, of zoals onze oosterburen zeggen “Herbstmeisterschaft”.

Vanaf de eerste bekerwedstrijd dit seizoen zit de teamspirit bij WDZ 2 er goed in. Zowel binnen als buiten het veld laten de mannen van trainer Dean Paas zien een hecht team te zijn. Telkens weer opnieuw worden de mouwen vanaf het eerste tot aan het laatste fluitsignaal opgestroopt en vecht men voor iedere bal. De wil om te winnen is aanwezig en daarmee doet WDZ 2 de clubnaam eer aan!!!

Ook tegen Sporting Heerlen liet WDZ vanaf de eerste minuut zien wie het betere team is. Aanval na aanval werd gecreëerd en daarmee was het een kwestie van tijd totdat het eerste doelpunt genoteerd kon worden. Pogingen van Dean Swinkels, Roy Brassé, Sander Schmitz en zelfs een heuse omhaal van Dean Canisius werden allen gepareerd door de goalie van Sporting Heerlen. In de 44e minuut was het dan uiteindelijk toch raak, wie anders dan Roy Brassé zette WDZ met een beheerst balletje op voorsprong.

In de tweede helft ging WDZ door waar het de eerste helft gebleven was. Leuke combinaties, goede aanvallen en een verdediging die stond als een blok. In de 68e minuut leek de wedstrijd op slot te gaan en kon de champagne langzaam uit de ijskast gehaald worden. Joep Dreessen zette zijn serie van de afgelopen weken voort en beloonde het team met de 2-0.

De laatste 20 minuten gooide Sporting Heerlen alle schroom van zich af en begonnen zij met voetballen. In de 84e minuut resulteerde dit in een 2-1 stand op het scorebord. De laatste minuten werden nog spannend, maar na 94 minuten klonk het laatste fluitsignaal en werd de champagne ontkurkt!!!

In de kantine liet WDZ 2 vervolgens zien dat men ook in de 3e helft de bovenliggende partij is en kon menig supporter genieten van alles wat er te beleven was!

Het doel is duidelijk, met 33 punten ongeslagen het jaar afsluiten! Volgende week de dorpsderby tegen Sportclub’25 en ook deze wedstrijd zal WDZ 2 hun trouwe supporters niet teleurstellen!!

Ondertussen begint vanaf dinsdag alvast de voorbereiding voor de 2e competitiehelft! Op naar de eerste klasse!!!

Tekst: Rick Kisters.
Foto’s: Wim Lauvenberg.