6411RX
HEERLEN
tel. 045 -5112276

Weltania 2 - WDZ 2 1-2 (0-1) 6 november 2022

Op de vooravond van de wedstrijd tegen de nummer 2 Weltania was er paniek. Gegronde paniek want topschutter Roy Brassé kon zijn vizier niet meer scherpstellen in verband met een zoekgeraakte lens in zijn oog. Trainer Paas deed er geen oog door dicht en faxte, mailde en belde in het rond. Uiteindelijk was de gewenste aanvallende versterking gevonden en kon hij aan zijn nachtrust beginnen.

Op de wedstrijddag zelf bleek dat Roy gewoon kon starten. Wel was het voor het eerst dat de jonge garde van het elftal Roy op kleine oogjes kon betrappen waar hij normaal altijd fit oogt.

Al snel bleek dat het een pittige wedstrijd ging worden en dat Weltania erop gebrand was punten af te snoepen van het ongeslagen WDZ. Stevige duels van beide kanten zetten de toon. Zo moest ook Roy het ontgelden, een flinke duw zorgde voor last aan zijn heup. Een minuut later nam hij wraak, en wel door de 0-1 over de keeper heen te lepelen. Het bleek wel een van zijn laatste daden deze wedstrijd omdat hij daarna gewisseld moest worden. Het is wel nog niet geheel duidelijk waarom... was het omdat zijn blinde geleide hond dorst had of toch de pijn aan de heup.

De rest van de eerste helft was het Weltania dat met lange ballen probeerde om de achterhoede van WDZ te verschalken. Zonder resultaat, de defensieve luchtmacht was op orde.

Het spel schommelde de tweede helft op en neer en kenmerkte zich door een gebrek aan rust bij beide partijen. Fouten volgde elkaar in rap tempo op. Leuk voor de neutrale toeschouwer wellicht, maar die waren niet aanwezig. Wel was de trouwe fanbase van WDZ 2 weer aanwezig om hun oogappels te aanschouwen. Dank hiervoor!

Diezelfde toeschouwers zagen hoe de scheidsrechter een oogje dichtkneep na een valpartij van Weltania in het strafschopgebied van WDZ. Na lang overleg met zichzelf wees de scheidsrechter naar de stip. Tot ongenoegen van iedereen bij WDZ. Oog in oog met keeper Pelle Bindels schoot de strafschopnemer Weltania op gelijke hoogte. Lang leek het er ook op dat dit de eindstand ging worden. Een eindstand waar beide partijen mee hadden kunnen leven. Echter... Daar dacht Joep Dreessen het zijne van. Hij vertaalde een te korte terugspeelbal van Weltania in een doelpunt door hoog druk te zetten op de keeper. Hierna bikkelde WDZ zich naar het laatste fluitsignaal.
Xavier Vaessen liet zien dat uit het oog niet uit het hart is en feliciteerde WDZ met de overwinning. Wij wensen hem en zijn manschappen veel succes de komende wedstrijden.

We verwelkomen iedereen om volgende week aanwezig te zijn als we het weer tegen de nummer 2 opnemen. In dit geval is het V.V. Schaesberg 2 die we thuis om 11:00 ontvangen.

Tekst: Rico Lauvenberg.
Foto’s: Wim Lauvenberg.