Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Na een gezamenlijk ontbijt met de scheidsrechter 😛 begonnen we om 11 uur stipt aan de kraker tegen Voerendaal. Het weer was goed, de zon stond laag en veld was goed. Alle ingrediënten aanwezig voor een echte sjravel wedstrijd.

Dat de zon erg laag stond merkten we na 17 minuten. Een strakke corner waarbij de complete verdediging van Voerendaal verblind werd door de zon leidde tot de 1-0. Een kopbal van Joep Dreessen over de lijn in het doel. De strijd in het veld werd steeds fysieker en buiten het veld verbaler, maar de stand bleef 1-0 voor WDZ.

In de rust was trainer Dean Paas duidelijk: blijf doen wat we afgesproken hebben en alles komt goed! Daarbij houden we de nul én scoren nogmaals uit standaardsituaties..

In de 60ste minuut was het raak, alhoewel nog niet uit een standaardsituatie. Roy Brassé scoorde 1 op 1 met de keeper, 2-0. Het spel golfde nog wat op en neer zonder echte grote kansen aan beide zijden. In 70ste minuut kreeg de trainer dan eindelijk gelijk. Vanuit een corner werd het 3-0 door Ruben van Vark die de bal tegen de touwen werkte met een technisch hoogstandje en moest de keeper van Voerendaal weer vissen. In de 80ste minuut had de keeper van Voerendaal weer beet met z’n hengeltje. Door een bekeken balletje van Sander Schmitz uit een vrije trap viel de bal op de haarband van Jesse Lipperts die daarmee prachtig raakt kopte in de lange hoek: 4-0

Door het plan uit voeren zoals in theorie bedacht door de trainer en goed spel van WDZ bleven de 3 punten verdiend in Bocholtz. Met deze belangrijke overwinning handhaaft en versterkt WDZ de koppositie in de tweede klasse.

Verslag: Roy Brassé
Foto's: Wim Lauvenberg