6419PK
HEERLEN
tel. 045-5413872

RKHBS-uit is als de verjaardag van je oude tante. Staat ieder jaar op kalender, je gaat met frisse tegenzin en je hoopt dat je zonder kleerscheuren wegkomt. Maar met veel mazzel zit je in de kring naast die ene aantrekkelijke, vrijgezelle buurvrouw en heb je toch een aangename middag.

WDZ 4 beleefde bij een sterk RKHBS een aangename middag. Dat had overigens niets met mazzel te maken maar met goed spel. Patrick Stommen joeg een verdediger op die pardoes de bal verspeelde waardoor Patrick keurig de 0-1 scoorde. WDZ miste vervolgens een aantal kansen en kreeg vlak voor rust de deksel op de neus. 1-1. Tijdens de rust bleek keeper Tim Ortmans niet verder te kunnen. Peter Wiertz nam zijn plekje over.

Onder aanvoering van Mario Possen speelde WDZ ook in de tweede helft WDZ solide. Koen Schnackers promoveerde een halfbakken trap naar voren tot doelpunt met een eminente balaanname en lob. Daarna pakte Peter de hoofdrol met een handvol reddingen en intercepties. Omdat WDZ zelf verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien bleef het spannend tot het einde.

Met vlinders in de buik en drie punten in de tas meldde WDZ 4 zich stoïcijns thuis bij moeder de vrouw. Alsof er niks was gebeurd.

Tekst: Noël Souren