6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

WDZ 4 – Heksenberg-NEC 3 2-1 (1-0) 25 september 2022

Nog dromend van het kampioenschap ontwaakte WDZ 4 bruut in het nieuwe seizoen. Nog een jaar ouder, de spieren weer wat strammer én een klasse hoger. De voorbereidende bekerwedstrijden verliepen ook al niet je-van-het. Tel daar een krappe spelersbezetting bij op en je voelt de hoofdpijn van coach Rik Wiertz bij de start van de eerste competitiewedstrijd.
Hoe dan ook, WDZ 4 begon erg sterk aan de thuiswedstrijd tegen Heksenberg/NEC. De eerste helft domineerde WDZ 4. Dat zorgde voor een 1-0 ruststand. Het doelpunt van Patrick Stommen verraadde de klasse van een echte spits. Jammer genoeg hadden Roel Brassé, Jesse Canisius en Noël Souren het vizier niet op scherp staan, waardoor de dominantie niet op het scorebord verzilverd werd. De tweede helft werd WDZ 4 in het defensief gedwongen. Een mooie solo van Heico Bleijleven betekende de verdiende gelijkmaker van Heksenberg/NEC. WDZ 4 herpakte zich tegen het eind van de wedstrijd en kreeg een paar kleine mogelijkheden. Drie minuten voor tijd kopte Patrick Stommen, na een fraai aangesneden vrije trap van Mario Possen, zijn tweede van de middag binnen. 2-1. Dat was ook de eindstand.
De eerste drie punten zullen als aspirine zijn voor de hoofdpijn.

Tekst: Noël Souren.
Foto’s: Guido Schepers.