Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Na meer dan een maand zonder competitiewedstrijd was het VV Hellas uit Klimmen dat bij ons op visite kwam. De WDZ Vrouwluuj lieten vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk zien wat de bedoelingen waren. Fris van de lever, vol passie en strijdlust was het actieplan en het zag er veelbelovend uit, zeker als je het zware, slechte en hobbelig veld in ogenschouw neemt (wat de tegenstander vaak genoeg liet horen).

Na een aantal keer al dreigend in het zestienmetergebied te zijn verschenen, was het na nog geen 10 minuten raak door Eva Brands. Na een goede combinatie met Esmee Muijrers schoot Eva de bal beheerst langs de Hellas goalie: 1-0. VV Hellas hanteerde voortdurend de lange bal, waardoor er alleen dreiging was via de linkerflank door de snelle buitenspelers. Na een voorzet belandde de bal in de zestienmeter, waar Chiara Willekes bij een duel een overtreding beging: strafschop voor VV Hellas. Deze werd benut en met een tussenstand van 1-1 gingen we de rust in.

In de tweede helft bleef WDZ aandringen en kwam VV Hellas er eigenlijk niet meer aan te pas, mede ingegeven door de strijdlust van het hele Vrouwluuj team. Verdediging stond goed, middenveld sloot goed aan, de aanvallers waren een voortdurende plaag voor de Hellas verdedigsters en één Hellas’ sterkste spelers (Janou Hendricks) lag bij Rian Smeets aan de ketting. Het was eigenlijk wachten op het tweede doelpunt. Deze kwam dan ook na een actie van Nancy Kisters waarbij een verdediger van Hellas hands maakte in het strafschopgebied. En het was ook Nancy die de penalty heel beheerst maar onberispelijk binnenschoot. De kansen voor WDZ regen zich aaneen maar door slordigheid en de miserabele toestand van het veld werd menig kans om zeep geholpen. Uiteindelijk maakte Eva aan alle onzekerheid een eind met een fantastisch doelpunt. Vanaf de rechterkant zestienmetergebied schoof ze de bal in de lange hoek over de verbouwereerde Hellas doelvrouw. Eindstand: 3-1. Volgende week gaan we naar Beesel op bezoek bij VV Bieslo.

Tekst: André Hall
Foto’s: Maurice Verhoeve