6229VN
MAASTRICHT
tel. 043-3672285

RKHSV Vr.1 - WDZ Vr. 1  3-4 (1-1) Zondag 9 okt. 2022

Op een warme zonnige dag in oktober werden de eerste punten binnengesleept. Met de juiste instelling en met heel veel energie schoot WDZ uit de startblokken. In het eerste kwartier lag de RKHSV verdediging flink onder vuur en werden er een behoorlijk aantal kansen gecreëerd maar op de een of andere manier wilde de bal er niet in. En dan weet iedereen wel wat er vervolgens  gebeurt ………dan valt ie aan de andere kant! En zo gebeurde het ook - bij een aanval van RKHSV via de linkervleugel spits werd de spits Fara van Damme aangespeeld en met een goede aanname en een schitterende beweging speelde ze zichzelf vrij en schoot de 1-0 binnen.

Tien minuten later werd de stand weer gelijk getrokken. Via een uittrap belandde de bal bij Eva Brands, die op snelheid aan de rechterkant de achterlijn haalde en een voorzet gaf op de inkomende Saronne, die met een subtiele beweging de bal over de goalie tikte 1-1.

Hierna ontspon zich een levendige wedstrijd waarbij WDZ een aantal 100% kansen kreeg die op wonderbaarlijke niet benut werden. Nancy Kisters miste voor een leeg doel, een schot van Rian Smeets werd geblokt en Eva Brands was ongelukkig in de afwerking. Hier had WDZ al afstand moeten nemen.

Na de thee werd de wedstrijd op dezelfde manier voortgezet. Veel strijd en veel enthousiasme werd er aan de dag gelegd. En in de 50ste minuut kwam via de linkerkant de bal bij Evan Brands, die de bal verlengde naar de opkomende Dajana Cvijanovic, die de bal beheerst in de lange hoek deponeerde en zo 1-2 liet aantekenen.

Door een verdedigingsfout werd de stand heel snel weer gelijk getrokken door Naomi Redmeyer. In de 70ste minuut was er een solo actie te zien van Eva Brands aan de rechterkant die vanaf de achterlijn de bal bij de tweede paal voortrok en die beheerst werd binnen geschoten  door Saronne Schwanen 2-3. Paar minuten later kwam de bal voor de voeten van de behendige Mila Gorissen die met een listige passeerbeweging Maud Lipperts omspeelde en wederom de stand gelijk trok.

Nu brak er een  heel spannend  laatste deel van de wedstrijd aan waarbij beide teams voor de winst bleven strijden. En het was Eva Brands - voor de laatste paar minuten weer ingebracht - die na een counter en met een laatste krachtsinspanning de bal vanaf vijfentwintig meter over de verbouwereerde RKHSV goalie joeg, 3-4!

Nu volgde nog een paar momenten van billen knijpen voor WDZ. Maar de verdediging hield stand en doelvrouwe Sharon van de Horck voorkwam de gelijkmaker met een aantal goede reddingen.

De eerste verdiende overwinning in deze competitie was een feit en de drie punten gingen mee naar Boches. Volgende week spelen we thuis tegen RKMVC.