6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

WDZ VR1 – RKSVB VR1 2-4 (2-1) 25 september 2022

De WDZ Vrouwluuj hebben ook kennis gemaakt met het niveau van de 4e klasse! Het begin en eigenlijk de gehele eerste helft zag er veelbelovend uit. WDZ startte met lef en in de 2e minuut was er al een goede kans voor Dajana Cvijanovic na een dieptepass van Eva Brands. Tien minuten later was het wel raak na een korte corner van Nancy Kisters gevolgd door een voorzet van Eva die door Dajana attent werd binnen geschoten. Direct hierna volgde er een behoorlijke kans voor Saronne Schwanen die net door een RKSVB verdediger geblokt werd.
Na 20 minuten werd er door Charisse een heerlijke diepe bal door het centrum gespeeld op Eva die door de goalie werd getorpedeerd! De strafschop werd beheerst door Nancy Kisters benut en bracht de stand op 2-0! Hierop volgde nog een paar kansen voor de thuisploeg maar die werden niet goed uitgespeeld. En i.p.v. een derde doelpunt  werd  er door slordig balverlies op het middenveld en niet resoluut ingrijpen door de verdedigers de aansluitingstreffer door Nena Winthagen gescoord. Dit was ook tevens de ruststand 2-1.
Na rust kwamen de gasten uit Ubachsberg steeds beter in hun spel. RKSVB bleef steeds zoeken naar een goede voetballende oplossing. Met name Myrthe Kuyer en Merel Eussen op het middenveld en de aanvallers Nena Winthagen en Samanta Janssen waren sterk aan de bal en zorgden steeds voor een goede pass en/of dreiging. In tegenstelling tot de thuisploeg die veel en slordig balverlies leed en hierdoor steeds meer in de verdrukking kwam.
De goede voornemens van WDZ kwamen niet meer aan bod en als je gaat hinken op twee gedachten dan pakt het meestal niet goed uit. Bovendien kwam ook het fysieke aspect aan bod. RKSVB schroomde niet om hun fysieke- en verbale kracht te gebruiken daar waar men dat nodig achtte en ook hierin dienen wij nog stapjes te maken!
In het laatste kwartier van de wedstrijd scoorde RKSVB drie keer -  Door geklungel in de WDZ verdediging werd het 2-2 door Myrthe Kuijer. En niet veel later werd het volgende ‘kadootje’ uitgepakt door Samanta Janssen. 2-3. In het eindschot werd het ook nog 2-4 door Nena Winthagen na weer balverlies op het middenveld.
Een goede les, maar dit zijn wel de wedstrijden die wij willen spelen. En er waren genoeg positieve dingen te zien waar we op kunnen voortborduren!
Volgende week gaan we naar Montfort en is SNA de tegenstander.
Tekst: André Hall.
Foto’s: Guido Schepers.