6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

WDZ Vr. 1 - SV Argo Vr. 1 1-1 Zondag 4 december 2022

Deze wedstrijd zou het geschonden blazoen weer kunnen oppoetsen, maar naar later bleek het toch een te moeilijke opgave. SV Argo was naar Bóches afgereisd om zo goed en zo kwaad mogelijk een nederlaag zien te voorkomen. Zij waren verre van compleet. Hoe anders zou het uitpakken!

De Vrouwluuj creëren iedere wedstrijd een aantal kansen maar in deze wedstrijd lag het aantal extreem hoog. We hebben in de eerste helft meer dan twintig goede kansen geturfd, waarvan meer dan de helft echt goede mogelijkheden waren om te scoren. Maar het vizier van Esmee, Eva, Shayenna, Cigalle, Nancy en Dajana stond  vandaag niet op scherp - sterker nog - het kan bijna niet anders zijn of iemand moet met het vizier geprutst hebben. De bal ging net naast of over of werd geblokt en anders was de goalie Valerie Savelkoul wel een sta in de weg. Of was het de misschien de kou of lag het aan het veld?

Met alle respect voor de dames uit Obbicht die met een niet aflatende ijver de strijd aangingen. En hoewel SV Argo met in de verdediging Sofie Saelmans, op het middenveld Gina Janssen en Tara Cremers en voorin lizz Lutgens behoorlijk wat voetbalvermogen in huis hebben was de dominantie van WDZ erg groot.

Maar je weet wat er gebeurd als een team de kansen niet benut? Juist ja - dan valt ie aan de andere kant binnen. Bij de eerste van de spaarzame kansjes lobde Lizz Lutgens de bal listig over de uitkomende keepster Sharon vd Horck. Deze 0-1 stand bleef nog lang op het scorebord staan.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld waar nog meer kansen door de Vrouwluuj om zeep werden geholpen. Het duurde tot diep in de tweede helft toen Esmee eindelijk de gelijkmaker liet aantekenen. Grote opluchting in kamp Bóches!

Na het laatste fluitsignaal werd deze puntdeling door SV Argo bejubeld en bij de dames van WDZ overheerste het gevoel dat ze zichzelf tekort hadden gedaan. Lichtpunt deze wedstrijd was de invalbeurt van Saronne Schwanen die na zes weken blessureleed haar rentree maakte.