2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 26

6176BD
SPAUBEEK
tel. 046-4433255

Vv Spaubeek O19 – WDZ O19 1-3 (0-1) 1 oktober 2022

Vanmiddag stond het treffen tussen VV Spaubeek JO19 en WDZ  JO19 op de agenda. In een boeiend duel had de thuisploeg het betere van het spel, maar sloegen de bezoekers genadeloos toe. Tijdens de openingsfase tussen de koplopers van de 2e Klasse kijken beide ploegen de kat uit de boom. De bezoekers van de Bocholtzerheide hebben het meeste balbezit, maar doen daar nauwelijks iets mee.

Na een klein kwartier nemen de Spaubekenaren het heft in handen en worden via de buitenkanten een paar keer gevaarlijk, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Een onachtzaamheid in de defensie luidt de eerste tegentreffer in. Aan de Spaubeekse linkerzijde valt een gaatje en WDZ profiteert optimaal: 0-1. De thuisploeg is snel bekomen van de achterstand en gaan verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Het balbezit is voor onze eigen JO19, maar een gelijkmaker blijft uit.

Na de pauze verandert er nauwelijks iets aan het spelbeeld. VV Spaubeek heeft de bal, maar het wil maar niet lukken om tot uitgespeelde kansen te komen. Halverwege de tweede helft wordt de bal door een Bocholtzer middenvelder naar voren getrapt die pardoes in doel valt. Maar ook deze tegentreffer breekt de Spaubeekse weerstand niet. Want WDZ komt amper meer van haar eigen helft af en moet een flink aantal corners toestaan. Uit één van deze corners zorgt Glenn Rademakers voor de aansluitingstreffer.

Naarmate het duel vordert wordt het spelbeeld rommeliger en is kordaat optreden van de scheidsrechter noodzakelijk. Maar ook met een numerieke meerderheid lukt het niet de gelijkmaker te forceren. Sterker nog: een onachtzaamheid zorgt ervoor dat de bezoekers in de slotfase nóg een keer kunnen scoren. Eindstand: 1-3.

Verslag en foto’s: vv Spaubeek.