6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Score verloop: 1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 4-1. 5-1, 6-1 en 7-1, Esmee 6x en 1 e.d.

Vooraf was de verwachting dat het een spannende wedstrijd zou worden tegen een ploeg die de fysieke strijd bepaalt niet schuwt. Bovendien zitten we in de cruciale eindfase waardoor de spanning bij WDZ aanhangers alsmaar stijgt! Maar WDZ laat er geen gras over groeien en draait Rood Groen vanaf de eerste minuut de duimschroeven aan. De WDZ voorwaartsen zetten de defensie van Rood Groen flink onder druk wat resulteert in een flink aantal kansen in de beginfase. Een doelpunt voor de thuisclub kan dan ook niet uitblijven en in de 11e min. opent Esmee de score na goed doorzetten en mede door een keepersfoutje. Vlak hierna is het weer raak, 2-0 door Esmee na een voorzet van Charisse. Door verkeerd opstellen en slecht uitverdedigen scoort Rood Groen tegen. Isa Delnoye gaat goed door aan de linkerkant en legt de bal terug die door Lynn Staps beheerst wordt afgerond 2-1.

WDZ_VR1_-_Rood_Groen_VR1_17.JPG

WDZ laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en pakt haar eigen spel weer op onder aanvoering van Eva Brands. Onvermoeibaar sleurt en stoort zij en zorgt steeds voor dreiging. Alleen een doelpunt zit er vandaag voor haar niet in. Voor rust zorgt Esmee nog voor de 3-1 na weer een voorzet van Charisse die goed wordt aangespeeld door Cigalle Verhoeve.

WDZ_VR1_-_Rood_Groen_VR1_38.JPG

Na rust is de weerstand van Rood Groen snel verdwenen. Het wordt de wedstrijd van Esmee die achter elkaar ook de 4-1, 5-1 en 6-1 laat aantekenen. En door een eigen doelpunt wordt de einduitslag 7-1.
Nog vier wedstrijden te gaan en woensdag staat VV Schaesberg te wachten.
Door André Hall. Foto’s: Maurice Verhoeve en Wim Lauvenberg.